Helpot ja nopeat banaanipalat

15.3.2016

En ole juurikaan käyttänyt banaania leivonnassa, muutamia kakkuja on tullut tehtyä, mutta siihen se on jäänyt. Banaani on kuitenkin hyvin monipuolinen hedelmä, koska sillä saa leivonnaisiin mehevyyttä ja sen avulla voi myös vähentää rasvan määrää ilman, että mehevyys katoaa. Banaani tuo leivonnaisiin myös luontaista makeutta. Syy vähäiseen käyttöön on ehkä se, että banaanin maku on mielestäni melko hallitseva, joten jos sitä käytän, niin makuna on sitten todellakin banaani. Sama vika koskee myös smoothieita ja raakajäätelöitä. Banaanipohja on liian hallitsevan makuinen.

Päätin kuitenkin käyttää banaania tällä kertaa ja tein helppoja ja nopeita banaanileivoksia. Nämä valmistuvat puolessa tunnissa ja epäonnistuminen on lähes mahdotonta. Tosin kakun kannattaa antaa jäähtyä ennen kuin leikkaa sen paloiksi, sillä koostumus on todella pehmeä lämpimänä. Nämä sopivat täydellisesti jälkiruoaksikin tarjottuna esimerkiksi vaniljajäätelöpallon kera. Suklaa- tai kinuskikastike kruunaa jälkiruoan. 🙂

banaanipalat_2

HELPOT JA NOPEAT BANAANIPALAT:

(noin 10kpl)

75g voita, kookosöljyä tai maidotonta margariinia

ripaus suolaa, jos rasvassa ei ole

0,5dl erytritolia tai kookossokeria

1 iso kypsä banaani muussattuna

2 (erittäin) isoa munaa tai 3 pientä munaa

0,75tl ceyloninkanelia

0,75dl kookosjauhoja

1tl leivinjauhetta

Sulata rasva ja sekoita joukkoon muut aineet ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Kaada taikina noin 12x21cm leivinpaperoituun vuokaan ja paista uunissa 175C noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä täysin ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Halutessasi voit kuorruttaa pinnan kinuskikastikkeella. Säilytä jääkaapissa.

Kirjoittaja:

Olen kiinnostunut ruuanlaitosta. Erityisruokavaliot sekä niihin liittyvien uusien reseptien kehittely ja testaus ovat suuri intohimoni kohde. Kaikkea on tullut kokeiltua, niin hyvällä kuin vähemmän hyvällä menestyksellä, kaikki on silti tullut syötyä. En tiedä johtuuko se siitä, että kurkustani menee alas lähes mitä tahansa vai lahjakkuudestani kehitellä uusia juttuja ;) Muiden ihmisten kannustamana päätin laittaa blogin pystyyn, jotta voisin jakaa ideoitani ja samalla auttaa moniallergisia ihmisiä löytämään uusia ideoita ruuanlaittoon ja leipomiseen.