Yhdellä 10:stä on tämä outo tapa petipuuhien aikana

26.1.2022

Yhteen asiaan keskittyminen kerrallaan tuntuu olevan sukupuuttoon kuollut tapa älypuhelimien aikana, jopa silloin, kun puhutaan intiimistä kanssakäymisestä. Tutkimuksen mukaan meidän puhelimemme häiritsevät keskittymistämme kaikessa, myös petipuuhissa.

 

Puhelin mukana kaikissa päivän tapahtumissa

Jos puhelimesi on soinut intiimien hetkien aikana ja olet katsonut, kuka soittaa, olet saattanut vahingoittaa partnerisi itsetuntoa – et kuitenkaan ole tässä yksin. 10 prosenttia ihmisistä myöntää katsoneensa puhelintaan petipuuhien aikana.

Tutkimus osoitti, että ihmiset käyttävät noin kaksi tuntia päivässä puhelimensa parissa ja intiimit sessiot ovat vain yksi asia, johon kännykkäriippuvaisuutemme vaikuttaa. Mikä ei ole lainkaan hämmästyttävää on se, että 95 prosenttia ihmisistä kertoi käyttäneensä puhelinta sosiaalisissa kanssakäymisissä ja 70 prosenttia työpäivän aikana.

 

Älypuhelimilla ja ADHD:lla yllättävä yhteys

Jos tämä kuulostaa siltä, että asia voisi olla ongelma myös sinulle, olet melko varmasti oikeassa. Tutkimukseen osallistuneet opiskelijat osoittivat ADHD:n merkkejä, kun heidän puhelimissaan oli äänet päällä tai ne olivat tärinähälytyksellä.

Tutkimus antoi ensimmäisiä kokeellisia todisteita siitä, että älypuhelimen aiheuttamat keskeytykset voivat aiheuttaa huomion herpaantumista ja keskittymishäiriötä – oireita tarkkaavuus- ja yliaktiivisuushäiriöstä eli ADHD:sta. Toisin sanoen, vaikkei sinulla olisikaan ADHD:ta, puhelimesi saattaa aiheuttaa käyttäytymisessäsi muutoksen siihen suuntaan.

Jos koet, että sinulla on tämä nykyään yleinen ongelma, niin pidä puhelin äänettömällä ja poissa silmistä. Erityisesti makuuhuoneessa.

Lue myös: Tiedemiehet paljastavat paremman intiimin kanssakäymisen salat

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Glamour.com
Lähde: Pixabay.com / StarFlames