5 niksiä joilla tehostat langattoman modeemisi toimintaa

3.7.2016

 
Wifi-signaalia voi parantaa yllättävän helposti, kun tietää muutaman niksin. Näillä ohjeilla saat langattoman verkon toimimaan moitteetta kaikissa laitteissasi.
 

1. Aseta modeemi keskelle asuntoasi

Koska wlan-signaali ei läpäise helposti seiniä ja muita esteitä, kannattaa modeemin sijaintiin kiinnittää erityistä huomiota. Paras paikka modeemille on mahdollisimman keskellä asuntoasi. Hyvä peukalosääntö optimaaliselle modeemin sijainnille on näköyhteys: Niin kauan kuin näet modeemin, signaali on todennäköisesti hyvä.
 

2. Älä pidä modeemia lattialla

Wifi-modeemit on suunniteltu niin, että niiden säteily kohdistuu enemmän alas- kuin ylöspäin. Tästä syystä modeemia ei kannata koskaan laittaa lattiantasolle, vaan mieluummin korkealle.
 

3. Älä säilytä modeemia lähellä muuta elektroniikkaa

Muut elektroniset laitteet voivat häiritä modeemin signaalia. Pidä modeemi siis poissa tietokoneiden, mikroaaltouunien ja televisioiden läheltä.
 

4. Modeemissa on kaksi antennipuikkoa – suuntaa ne näin

Modeemissa törröttää usein kaksi antennia. Etenkin jos käytät puhelinta ja muita kädessä pidettäviä laitteita, niin toinen antenneista kannattaa kääntää vaaka-asentoon ja toinen pystyasentoon. Näin varmistat, että sekä vaaka- että pystyasennossa käyttämäsi laitteet saavat signaalia jatkuvasti.
 

5. Lataa signaalintestaussovellus

Voit optimoida modeemisi toimivuutta lataamalla sovelluksen, jolla voit testata signaalin vahvuutta. Puhelimesi sovelluskaupasta löydät ilmaisia sovelluksia, joiden avulla näet miten vahva modeemin signaali on tietyssä kohdassa asuntoa – voit siis vaikka kävellä ympäri asuntoasi, ja varmistaa että signaalin vahvuus on hyvä joka puolella.
 

Lisää juttuja aiheesta Lifestyle & vapaa-aika

Lähde: Vox
Kuva: Pixabay