Onko viestipettäminen syrjähyppyjen uusi trendi?

29.7.2018

Viestitteleekö kumppanisi tauotta ja salamyhkäisesti? Mikä saattaa näyttää pelkästään ystävyydeltä, voi pitää sisällään avointa avautumista asioista, joista ette ole ehkä edes puhuneet. Vahvan, henkisen yhteyden luominen toiseen ihmiseen voi joskus johtaa pidemmällekin kuin ystävyyteen. Lasketaanko viestittelyä vielä kuitenkaan pettämiseksi? Miten erottaa ystävyyssuhde suhteesta, joka saattaa jopa tuhota parisuhteen. Raja ylittyy siinä vaiheessa, kun mukaan tule jännitys, asioiden salaaminen ja odotukset. Parisuhdeterapeutti Jane Greer selventää muutaman asian viestipettämiseen liittyen.

1. Avautuminen henkilökohtaisista, syvistä tunteista ja yksityiskohdista.

“Oleellisinta tässä on se, keskustellaanko viestein asioista, joita ei jaeta oman kumppanin kanssa,” Greer sanoo.

2. Romanttisen tai seksuaalisen jännityksen tunne, kun tekstaillaan jonkun muun, kuin kumppanin kanssa.

“Ihmiset alkavat luottamaan ja tukeutumaan uuteen suhteeseen ja alkavat odottamaan tekstiviestejä tältä henkilöltä,” Greer kertoo.

3. Puolustuskannalle meneminen.

“Mikä ihmeen ongelma tässä oikein on? Me ollaan vaan ystäviä!”

4. Tekstaaminen heti herättyä tai juuri ennen nukkumaanmenoa.

“Jos kumppanisi tekstailee heti herättyään tai juuri ennen nukkumaanmenoa, etkä tunne samanlaista yhteyttä, kuin normaalisti, voit alkaa miettimään, mitä oikein on tekeillä,” Greer sanoo.

5. Salailu tietokoneen ja puhelimen ympärillä.

“Miksipä muuten..?”

Kuulostaako tutulta? Jos näin on, niin sinun kenties kannattaa kohdata kumppanisi ja keskustella asiasta, ennen kuin tilanne eskaloituu. Tai ehkä se olet sinä, joka on joutunut arveluttaville poluille uuden ihmissuhteen kanssa. Tärkeintä on olla rehellinen itselleen ja lähimmäisellesi. Syitä siihen miksi näin tapahtuu on useita – ehkä kaikki alkoi harmittomasta jutustelusta, tai ehkä yhteys kumppaniisi on kadonnut. Joka tapauksessa, asiaan kannattaa puuttua ajoissa ja miettiä omia tekoja.

Elämme maailmassa, joka on täynnä kommunikaatioteknologiaa. Tämä voi monimutkaistaa joitain parisuhteita ja nykyajan ihmiset kohtaavat haasteita, joita vanhempamme eivät pystyneet edes kuvittelemaan. Tästä huolimatta, samat perusasiat ovat edelleen tärkeitä: Pysy uskollisena, vaali yhteyttä kumppaniisi, aseta toinen etusijalle.

Katso lisää uutisia aiheesta lifestyle & vapaa-aika!

Lähde: thestir.cafemom.com
Kuva: Unsplash / Tony Lam Hoang