Amerikkalainen nimitrendi: Vauvat nimetään Pokemonien mukaan

29.7.2018

Pokemon GO on hullaannuttanut kaikki – myös tuoreet yhdysvaltalaisvanhemmat. Tämä käy ilmi Babycenter.com -sivuston tilastoista, jotka kertovat, että monet Pokemon-hahmoihin viittaavat nimet ovat lisänneet suosiotaan räjähdysmäisesti.

Tässä muutama esimerkki ”Pokemanian” suosioon nostamista nimistä:

Eevee

Eevee on söpöä pikkukoiraa muistuttava Pokemon. Eevee on noussut ällistyttävät 1 361 sijaa vuodesta 2015, suosituimpien tyttövauvojen nimien listalla sijalle 2 892.

Onyx

Onix on käärmemäinen Pokemon, jonka nimeä ei oikeilla ihmisillä ollut tavattu ennen 90-luvun ensimmäistä Pokemon-hysteriaa. Nyt Onyx on tehnyt uudelleentulemisen ja noussut tyttövauvojen nimilistalla peräti 2 173 sijaa, sijalle 2 080!

Roselia

Tällä Pokemonilla on käsien paikalla kaksi isoa ruusunnuppua. Moni vastasyntynyt ”ruusunnuppu” onkin saanut tämän Pokemonin nimen: Se on noussut 5 832 sijaa, sijalle 8 809.

Star

Starmie-niminen, tähden muotoinen Pokemon on saattanut inspiroida niitä vanhempia, jotka ovat hiljattain antaneet tyttölapselleen nimeksi Star. Star on noussut 2 040 sijaa viime vuodesta.

Ivy

Ivysaur puolestaan on voinut toimia inspiraation lähteenä, kun Ivy on hypännyt 1 287 sijaa poikien nimenä.

Ash

Pelin sankari ja Pokemonien kerääjä Ash on myös noussut poikien nimenä: Se on noussut 243 sijaa. Ei kuulosta ehkä paljolta aiempiin verrattuna, mutta Ash on ollut jo aiemminkin varsin yleinen pojan nimi – tästä syystä myös Ash-nimen nousu on ollut varsin merkittävää.

Mitä sinä olet mieltä Pokemoneista lasten niminä? Luuletko, että pian niitä nähdään myös Suomessa? Kommentoi!

Lisää juttuja aiheesta Lifestyle & Vapaa-aika

Lähde: Buzzfeed
Kuva: Unsplash / David Grandmougin