Tutkimus: kilteillä ja epäitsekkäillä ihmisillä intiimi kanssakäyminen on parempaa

4.5.2021

Kuka sanoi ettei kannata olla kiltti? No, liian kiltti ei kannatakaan olla, mutta tuoreen tutkimuksen mukaan kiltit ihmiset harrastavat paljon parempaa petipuuhia, kuin loput meistä – ja harrastavat myös enemmän sitä. Eläköön tiede!

Näin tutkimus tehtiin: 192 sinkkunaista ja 105 sinkkumiestä osallistui testeihin, joissa he arvostelivat itsensä epäitsekkyyden ja treffi- sekä intiimien kokemustensa mukaan. Ja tutkimushan osoitti, että kiltit veivät tämän 5-0.

Mitä kiltimmäksi ihminen arvioitiin, sitä enemmän menestystä hänellä oli petipuuhissa. Miesten kohdalla tämä tarkoitti myös suurempaa partnereiden määrää, kuin vastaavasti naisilla. Tieteen näkökulmasta tämä on täysin loogista, koska aikoinaan miehen kyvykkyys palata metsästysreissulta kylään ja jakaa saalis muiden kanssa oli merkki siitä, että mies soveltui myös kumppaniksi. Ei ole mitään seksikkäämpää kuin mies, joka tarjoaa sinulle puolet mammutin ribseistään.

Mutta tässä kohtaa homma meneekin mielenkiintoiseksi. Ihmiset kuitenkin arvioivat itse itsensä, joten meillä on vain tieto siitä, mitä kohde itse kertoi meille. Joten samaan aikaan, kun joku on voinut kertoa lahjoittavansa puolet lottovoitostaan hyväntekeväisyyteen, niin he eivät kerro miksi niin tekisivät.

Miehet eivät ole tyhmiä, eivätkä ole naisetkaan. Me kaikki tiedämme, että on seksikkäämpää antaa euro kodittomalle, kuin ryöstää hänen kupistaan. Epäitsekkyys ei tietenkään aina tarkoita sitä, että motivaationa toimii mahdolliset sänkypuuhat, mutta olisi naivia ajatella, ettei muiden mielipiteillä olisi merkitystä ja ettei se vaikuttaisi tekoihimme.

On kuitenkin todella lohduttavaa kuulla, että olemalla kiltti ja “hyvä ihminen” on tällaisiakin etuja jo ihan biologisessakin mielessä. Tästä tutkimuksesta kannattaa myös mainita tyttö- tai poikaystävälleen seuraavan kerran, kun hän alkaa näpisemään pienistä tai hermostuu vaikkapa ulkona jollekin ihmiselle.

“Tiesitkö että…” aloitan, kurkistaen aurinkolasieni ylitse. “..uuden tutkimuksen mukaan, mitä kiltimpi olet, niin sitä todennäköisemmin saat myös oraalista nautintoa. Tämä on tieteellinen fakta.”

Hän saattaa sisäisesti hiukan epäillä tutkimuksen tarkkuutta ja paikkansapitävyyttä, mutta ulkoisesti hän “ajattelee”, että kiltteys = seksi. Eikö rakkaus olekin ihanaa?

Katso lisää uutisia aiheesta Intiimi kanssakäyminen & romantiikka!

Lähde: yourtango.com
Kuva: pixabay.com / adamkontor

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia