9 asiaa, jotka siistit kodit omaavat ihmiset tekevät joka päivä

7.6.2017

Keksitkö jatkuvasti tekosyitä sille, miksi kaverisi ei voi tulla kyläilemään luonasi? Muuttuvatko kasvosi punaisiksi yllätysvieraiden putkahdettua kotiisi? Kuulostaa siltä, että kotisi on sotkuinen.

Kuvittele, kuinka paljon nautinnollisempaa elämä olisi, jos olisit yksi niistä, joiden koti olisi siisti 15 minuutin varoitusajalla. Halusimme muuttaa puhtausfantasiamme todeksi, joten tutkimme siistejä koteja omaavien ihmisten päivittäisiä tapoja. Huomasimme, että täydellisen puhtauden saavuttaminen vaatii enemmän kuin vain muutaman kevätsiivouksen tekemisen. Se vaatii päivittäistä työtä ja valmistelua.

Jatka lukemista oppiaksesi 9 päivittäistä tapaa, joilla voit itsekin muuttua siivouskuningattareksi.

 

Petaa sänkysi

Petaa sänkysi ennen kuin lähdet kotoa aamulla (parempi olisi, jos petaisit sängyn jo ennen makuuhuoneesta poistumista). Jos sinulla on kiire, vedä päiväpeitto sängyn yli ja tasoittele se luodaksesi pedatun sängyn mielikuva. Tällä yksinkertaisella keinolla luot järjestystä makuuhuoneeseesi ja voit aloittaa päiväsi tuotteliaasti heti aamutuimaan.

 

Tyhjennä tiskikone aamulla

Tyhjennä tiskikone valmiiksi päivää varten. Kun teet tyhjennyksen aamulla, voit illalla laittaa astiat helposti koneeseen päivällisen jälkeen eivätkä ne jää pyörimään tiskipöydälle.

 

Pese pyykkejä päivittäin

Säännöllinen pyykinpesu ehkäisee pyykkiröykkiön syntymistä kotiisi ja varmistaa sen, että sinulla on aina puhtaita alushousuja. Suurperheelliset tykkäävät pestä pyykkejä joka aamu, mutta jos asut yksin, muutama kerta viikossa riittää.

Lue myös: Naiset joutuvat tekemään 7 tuntia ylimääräisiä kotitöitä miestensä takia

 

Hyödynnä koreja asioiden organisoinnissa

Kun kaikelle on oma paikkansa, asiat pysyvät myös helpommin järjestyksessä. Ripottele söpöjä koreja ympäri taloa järjestääksesi tavarasi ja pystytä hyllyjä isoja tavaroita varten.

 

Älä vitkastele

Kun sinulle toimitetaan paketti, avaa se välittömästi ja heitä roskat menemään. Sama pätee erilaisiin sotkuihin; mitä kauemmin odotat niiden siivoamista, sitä suurempi ongelma niistä tulee.

 

Viikkaa vaatteesi päivän päätteeksi

Vaikka vaatteiden heittäminen lattialle tuntuukin houkuttelevalta, siistit ihmiset ottavat aikansa viikatakseen ja ripustaakseen vaatteensa oikeisiin paikkoihin, vaikka päivä olisikin ollut kuinka raskas. Tällä tavalla saat vaatehyllysi ja lattiasi näyttämään siistimmältä.

Lue myös: Kodin siivous auttaa pääsemään tasapainoisempaan mielentilaan – tässä 4 syytä

 

Tee montaa asiaa samaan aikaan

Voit helposti vähentää sotkuja siivoamalla samalla, kun teet jotain muuta. Huuhtele esimerkiksi leikkuulauta keittäessäsi pastaa tai täytä tiskikone odotellessasi kanan kypsymistä. Suurin osa työstä on tehty jo ennen kuin ruoka on edes valmista.

 

Älä ikinä mene yöpuulle ennen keittiön siivoamista

Välttele halua mennä sänkyyn heti ison illallisen jälkeen. Siivoa keittiö kauttaaltaan; astiat, tasot jne. Seuraavana päivänä sotkut ovat vaikeampia siivota ja haisevatkin pahemmalta. Joudut myös aamulla kohtaamaan illalla jättämäsi sotkut, mikä tarkoittaa nihkeää alkua päivälle.

 

Suunnittele etukäteen

Oli kyse sitten seuraavan päivän asun valitsemista edellisenä iltana tai tarvittavien siivousvälineiden selvittämisestä ennen ensi viikon kylpyhuonesiivousta, kannattaa asioita vauhdittaa hieman kunnon suunnittelulla.

Lähde: Popsugar.com
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay