Terapian tarpeessa? Kodin siivous voi auttaa tasapainoisempaan mielentilaan näiden neljän syyn takia

21.11.2016

Japanilaisen Marie Kondon menetelmä KonMari ei ole syyttä noussut maailman maineeseen. Siinä kodin siistimisellä nähdään selvä yhteys kaikkeen siihen, mitä elämästä saadaan muutenkin irti. Perusajatuksena on se, että olemme tehokkaampia, tasapainoisempia ja tyytyväisempiä, kun pidämme ympärillämme vain ne esineet, jotka todella tuottavat meille aitoa iloa. Ja siitähän elämässä kuitenkin on lopulta kysymys.

Siivoaminen on keino käsitellä menneisyyttä

Melkein jokaisella kotimme tavaralla on jokin tarina. Se on saatu lahjaksi ystävältä, peritty tädiltä tai ostettu kesälomamatkalta. Jos käsittelet nämä menneisyyden asiat ja olet valmis luopumaan niihin liittyvistä esineistä, olet todennäköisesti valmiimpi jatkamaan puhtaalta pöydältä muutenkin.

naista-syista-kodin-siivous-1

Siivoaminen antaa sinulle itsevarmuutta päätöksenteossa yleensäkin

Päätöksenteko on meille suomalaisille usein yllättävän vaikeaa. Asioita mietitään pitkään ja päätösten takana on vaikea seistä. Kuitenkin tehokkaat ihmiset ovat taitavia päätöksentekijöitä, koska he ovat oppineet, että keskeneräiset asiat stressaavat. Kun opettelet käymään ylimääräisiä tavaravarastoja läpi ja heittämään pois yksitellen jokaisen ylimääräisen esineen, saat lisää harjoitusta ja itsevarmuutta ja opit paremmin tekemään yleensäkin päätöksiä elämässäsi.

Siivoaminen opettaa onnellisuuden taitoa

Marie Kondon nerokas metodi neuvoo kysymään jokaisen esineen kohdalla, tuoko se meille todellista iloa. Jos opimme erottelemaan kotona, mitkä esineet tekevät meidät onnelliseksi, opimme muutenkin elämässämme erottamaan ne ystävät, työtoverit, työpaikat ja tekemiset, jotka tuovat meille iloa.

naista-syista-kodin-siivous-2

Siivoaminen paljastaa psykologiset haasteemme

Usein vanhojen tavaroiden säilyttämiselle on jokin tiedostamaton syy. Yksi voi säilyttää kaikki perintöesineet, joista ei edes pidä, velvollisuudentunteesta sukua kohtaan. Toinen säilyttää kaikki exältä saamansa tavarat, koska tiedostamattomasti pelkää, ettei tulisi löytämään uutta rakkautta. Ylimääräisistä esineistä luopuminen vapauttaa usein turhista tunteista ja saa tilalle vapauden ja ilon tunteita.

Lue lisää: hyvä mieli & onni uutisia

Kirjoittaja:

Luova yrittäjä, kuvaaja, kaikesta terveellisestä ja kauniista inspiroituva bloggaaja ideoi ruokaa, joka hellii makuhermoja ja hyvinvointia, on helppoa valmistaa ja aineet ovat helposti saatavilla. Resepteissä ei ole sokeria eikä jauhoja. Ruoan lisäksi lifestyle-kirjoituksissa inspiroidutaan hyvästä olosta, jooga & spa-tunnelmista, onnellisuudesta ja stessinhallinnasta, matkoista maailmalla, Suomen saaristosta ja kodin sisustamisesta.