Saunaillat on in! 4 vinkkiä parhaisiin saunailtoihin

24.4.2023

Kevät on täällä, ja on aika juhlistaa elämää! Siihen ei ole parempaa tapaaa kuin saunabileiden järjestäminen. Saunominen ei ole vain hikoiluun ja rentoutumiseen, vaan se tarjoaa myös tilaisuuden ystävien ja perheen kanssa vietettyyn aikaan. Näiden vinkkien avulla järjestät kevään parhaan saunaillan!

 

Valitse oikea sauna

Suomen kevät on täydellinen vuodenaika järjestää saunailta: lämpimät päivät ja viileät illat ovat täydellisiä saunomiseen. Voit järjestää saunajuhlat omassa pihassa tai mökillä, tai vuokrata yksityisen saunan läheltäsi. Vuokrattavia saunatiloja löytyy joka lähtöön aina saunalautoista kerhotiloihin ja kattoterasseista rantasaunoihin. Valitse siis sellainen sauna, joka sopii teidän porukalle!

 

 

Luo tunnelmaa: tarjoilut ja koristelu!

Saunaillan valmistelut ovat hauska osa juhlien suunnittelua. Voit koristella saunan keväisillä kukilla ja lisätä tunnelmaa valaistuksella. Tarjoile juomia ja pientä purtavaa pihassa tai lounge-tilassa, ja nauttikaa yhdessä rennosta ilmapiiristä ja hyvästä seurasta. 

Perinteiset saunajuomat kuuluvat myös illan agendaan. Hauska tapa tuoda mielenkiintoa saunajuomiin on kehitellä illan signature cocktail tai mocktail. Keväisiin drinkkeihin kuuluu raikkaat hedelmät sekä esimerkiksi minttu ja fenkoli. 

 

Ota kaikki irti terveysvaikutuksista

Saunailta ovat myös hyvä tapa hoitaa kehon ja mielen hyvinvointia. Saunomisen terveysvaikutuksia on paljon! Saunan lämpö auttaa esimerkiksi rentoutumaan ja poistamaan stressiä. Hikoilu puhdistaa ihoa ja parantaa verenkiertoa. Lisäksi saunassa vietetty aika voi auttaa parantamaan unen laatua. 

Markkinoilla on myös paljon erilaisia sauna tuotteita, jotka edistävät hyvinvointia. Esimerkiksi luomulaatuiset saunatuoksut voivat toimia aromaterapiana ja saunahunajan käyttäminen kasvonaamiona hellii ihoa. Tee saunaillasta oikein erityinen ihanilla saunatuotteilla.

 

Luo täydellinen soittolista

Hyvä musiikki luo saunailtaan rennon ilmapiirin. Kun suunnittelet soittolistaa, ota huomioon saunan rauhallinen tunnelma ja lämpö. Valitse musiikkia, joka auttaa rentoutumaan ja sopii saunomiseen. Esimerkiksi akustinen musiikki tai luonnonäänet, kuten linnunlaulu tai metsän havina luovat ihanaa tunnelmaa. Saunomisen jälkeen soittolista voi vaihtua menevämpään musiikkiin!

Jos siis haluat tekosyyn juhlistaa kevättä ja elämää yhdessä ystävien ja perheen kanssa, järjestä saunabileet! Saunailta tarjoaa tilaisuuden rentoutua, nauttia hyvästä seurasta ja hoitaa kehon ja mielen hyvinvointia. Hyvät juhlat, rentouttava saunominen ja kaunis kevätilta on täydellinen yhdistelmä!

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia