Oikealla ravinnolla kesäkuntoon – Personal Trainerin 3 toimivaa vinkkiä

13.3.2016

On ihana huomata, kuinka aurinko alkaa pikkuhiljaa näkyä ja päivät alkavat olla valoisempia. Useat ovat alkuvuodesta aloittaneet uuden harrastuksen esim. salillakäynnit. Monilla ajatukset ovat jo kesässä ja ihanissa kesäisissä illoissa. Se auttaa jaksamaan näitten pimeitten talvipäivien yli. Uutenavuotena annettiin lupaukset, kuinka ensi kesänä peilistä katsoo ihan uusi ihminen. Mielikuvat ja unelmat antavat meille motivaatiota. Jos sinulla on ensi kesäksi tavoitteena olla muutamaa vaatekokoa pienempi tai saada raamikkuutta yläkroppaan, niin nyt olisi oiva aika lähteä kunnolla hommiin.

Miten siis lähteä liikenteeseen?

1. Ruokavalio kannattaa ensisijaisesti laittaa kuntoon

Pidä ruokapäiväkirjaa esim. yhden viikon ajan. Kirjaa ylös kaikki, mitä syöt, kellonajat ja kuinka nälkäinen olet ollut. Tällä tavalla paljastuu usein karu totuus, näkee itse, mitä ruokavaliosta jäi puuttumaan tai mitä oli liikaa. Siitä on helpompi lähteä etenemään.

2. Proteiinit pitävät nälän poissa, ei hiilihydraatit!

Hiilareitakin kuitenkin tarvitaan, jotta saat energiaa päivän askareisiin ja treeneihin, mutta pyri aina saamaan 20g proteiinia/ateria päivän isoimmilta aterioilta .

3. Hanki juuri sinulle räätälöity saliohjelma Personal Trainerilta.

Vaikka verkko pursuaakin erilaisia verkkovalmennuksia, niin räätälöidyllä ohjelmalla saat juuri niitä tuloksia, joista juuri SINÄ olet haaveillut.

Salitreeni on kaikkein tehokkain painonpudotukseen, sillä mitä enemmän on lihasta, sen enemmän kroppa polttaa rasvaa. Pitää vain löytää itselle ne parhaimmat vaihtoehdot ammattilaisen kanssa. Onneksi meitä Personal Trainereita on monia, ja varmasti jokaiselle löytyy joku, jonka kanssa sitten treenit lähtee hyvällä fiiliksellä etenemään.

Kuva: Erkki Kantanen / Jeteki Photography

Kirjoittaja:

Olen Laura Hotti, 33-vuotias muutosvalmentaja Espoosta. MInulla on laaja ammattitaito hyvinvoinnin ja itsensä kehittämisen eri osa-alueilta. Olen ammateiltani LCF Life Coach, Personal Trainer, Ravintovalmentaja ja olen työskennellyt monta vuotta kauneudenhoitoalalla. Näen ihmisen kokonaisuutena. Jos jokin palanen puuttuu, emme pysty toimimaan kunnolla. Kaikki lähtee omasta hyvinvoinnista. Anna itsellesi siivet.