Raha ei tuo onnea – seksi ja uni sen sijaan tuo

25.11.2017

Uuden onnellisuusindeksin mukaan seksi ja uni ovat ne kaksi asiaa, joilla on suurin vaikutus ihmisen onnellisuuteen ja hyvinvointiin.

Tutkijat ovat havainneet, että vaikka triplaisit tulotasosi, ei se vaikuta onnellisuuteesi juuri millään tavalla. Toisaalta, jos nukut hyvin ja harrastat säännöllisesti seksiä, onnellisuuskäyräsi nousevat tappiin.

 

Tyytyväisyys seksin laatuun ja määrään ratkaisee

Tutkimuksessa haastateltiin 8250 brittiä ja keskimääräisesti yhden henkilön hyvinvointi-indeksi oli 62.2.

Ne tutkittavat, jotka nukkuivat riittävästi, saivat noin 15 pistettä enemmän verrattuna uniongelmaisiin. Samaten seksielämäänsä tyytymättömät ihmiset saivat 7 pistettä vähemmän verrattuna niihin, jotka olivat tyytyväisiä.

On syytä tarkentaa, että tyytyväisyys ei tarkoita jatkuvaa seksiä. Kyse on siitä, että ihminen on tyytyväinen seksin laatuun ja määrään, ei yleisyyteen.

Toisaalta, jos kotitalouden tulot kasvoivat 10 000 eurosta 40 tuhanteen euroon, onnellisuus kasvoi vain kaksi pistettä.

Ihmiset, jotka sijoittuvat skaalan yläpäähän (72 pistettä – 92 pistettä) olivat todennäköisemmin keskimääräistä ihmistä tyytyväisempiä nukkumiseensa ja seksielämäänsä.

Joten, jos oikeasti haluat voida paremmin, lopeta palkankorotuksesta haaveilu ja keskity nukkumaan ja harrastamaan parempaa seksiä.

 

Vanhoilla ihmisillä taipumusta olla nuoria onnellisempia

Myös muut tekijät, kuten yhteisöllisyys, työturvallisuus ja sukulaisten terveys, osoittautuivat tulotasoa tärkeämmäksi onnellisuuden rakentajaksi.

Sen sijaan esimerkiksi sillä ei ole väliä, vuokraako vai omistaako oman kotinsa tai kuinka paljon seuraajia henkilöllä on sosiaalisessa mediassa.

Tutkimuksessa myös havaittiin, että vanhoilla ihmisillä on taipumusta olla nuoria onnellisempia ja että nuoret lapsiperheet olivat onnellisimpia kaikista ihmisryhmistä.

Surullisin ihmisryhmä olivat 30-40-vuotiaat lapsettomat ihmiset, joiden seksielämä on hiljaista ja jotka eivät ole osa mitään vahvaa yhteisöä.

 

Lue myös: 6 tutkittua keinoa kasvattaa onnellisuuttasi

Lue lisää: hyvä mieli & onni uutisia

Lähde: Metro.co.uk
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Kinga Cichewicz