Parhaimmat tavat huoltaa ja suojella avioliittoa

20.6.2024

Nykypäivän hektisessä maailmassa on enemmän todennäköistä, että parisuhteet kariutuvat huolenpidon ja läheisyyden puutteeseen, kuin että ne kestäisivät pitkään.

Seuraavassa kahdeksan tapaa huoltaa parisuhdetta ja suojautua erilaisilta uhilta.

 

1. Jos et anna kaikkeasi, et anna mitään

Realistisesti on kyse siitä, että anna kaikkesi aina kun voit. Kun annat aina kaikkesi, oli se sitten paljon tai vähän, ei myöhemmin voi enää jossitella.

On olemassa erilaisia olosuhteita ja tilanteita, joille tulee joskus antaa periksi ja jotka saattavat vaikeuttaa parisuhdetta. Mutta kun annat vain kaiken mitä saat itsestäsi irti, kumppanisi osaa arvostaa sitä.

 

2. Kunnioita kumppaniasi ja yhteistä elämäänne

Arvostus-sanaa ei käytetä läheskään riittäväsi. Heittelemme rakkaus- sanaa ympäriinsä kuin frisbeetä, mutta arvostaminen on aivan yhtä tärkeää. Jokainen haluaa tuntea itsensä tarpeelliseksi ja halutuksi, eikä kiitoksen sanominen puolisolle ole ikinä huono asia.

Erään tutkimuksen mukaan 48 prosenttia miehistä pettää kumppanin antaman arvostuksen puutteen takia.

 

3. Anna kumppanillesi tilaa

Liian monet parit luulevat, että avioliitossa tulee olla kuin paita ja peppu – aina yhdessä. Puolisosi tykkää samoista asioista kuin ennenkin avioliittoa – anna hänelle tilaa tehdä harrastuksiaan äläkä yritä rajoittaa hänen tekemisiään. Jos vaadit häntä rajoittamaan harrastuksiaan, alkaa se ennen pitkään kuulostaa nalkutukselta ja kontrolloinnilta.

Jos miehesi tykkää kalastaa ja metsästää, älä odota, että hän luopuisi harrastuksistaan heti avioliiton alkaessa. Sen sijaan, kysy häneltä, haluaisiko hän tehdä eräretkiä yhdessä. Jos et pidä erämeiningistä, olet ainakin osoittanut halukkuutesi olla mukana hänen rakastamissaan asioissa.

 

Lue myös: 9 vinkkiä, joilla saat avioliittosi kestämään koko loppuelämän

 

4. Kasvakaa yhdessä

Ihmiset kasvavat ja muuttuvat, ja avioliitto toimii parhaiten, kun kasvat yhdessä kumppanisi kanssa. Kuolema ja taantuma koittaa, jos muutos ja kasvu nujerretaan. Jos nautit kotielämästä ja lasten hoitamisesta, käytä vapaa-aikasi uutisten lukemiseen ja ajan hermolla pysymiseen. Näin keskustelu pysyy hedelmällisenä.

Lasten kasvattaminen on yksi aliarvostetuimmista ammateista maailmassa. Et kuitenkaan mennyt naimisiin lastesi kanssa, vaan puolisosi kanssa. Ottakaa yhteistä aikaa kasvaaksenne yhdessä ja vahvistaaksenne parisuhdettanne.

 

5. Ota kaikki irti yhteisestä ajastanne

Tehkää yhteisestä ajastanne erityistä. Jos istutte vain katselemassa leffaa, valmista kulhollinen popcornia ja tee tilanteesta hieman parempi. Käykää yhteisillä lenkeillä ja kylpylöissä. Etsikää yhteisiä harrastuksia ja pitäkää hauskaa.

 

6. Älkää unohtako intiimiä kanssakäymistä

Äläkä vain pidä intiimiä osa-aluetta elämästäsi yllä, vaan yritä muuttaa ja parantaa sitä. Etsikää uusia paikkoja romansseille, ehkäpä metsä tai hiekkaranta. Intiimin kanssakäymisen ei aina tarvitse tapahtua iltamyöhään lasten nukkuessa.

Ostakaa uusia leluja. Lukekaa hunajasta, viinistä, mansikoista ja kermavaahdosta. Ne eivät ole vain jälkiruokia! Ja jos teidän täytyy pysytellä makuuhuoneessa, kokeilkaa vaikkapa ruusun terälehtiä ja kynttilöitä.

 

7. Rakasta kumppaniasi

Kaikki meistä eivät päädy yhteen sielunkumppaninsa kanssa, ja eteen tulee aina hetkiä, jolloin ruoho näyttäisi olevan vehreämpää aidan toisella puolella ja mietit, miksi menitkään naimisiin juuri hänen kanssaan. Mutta jos kumppanisi kohtelee sinua hyvin, ei pelaa uhkapelejä tai käytä päihteitä, valehtele, ole väkivaltainen tai kontrollifriikki, opettele rakastamaan häntä myös pienine vikoineen.

Moni ihminen haluaisi varmasti nimittäin vaihtaa kanssasi osia. Media on opettanut meille, että eroaminen on helppoa ja yksinkertaista, minkä myötä erot ovat yleisempiä kuin koskaan. Muista kuitenkin, ettet ole itsekään täydellinen.

 

8. Kunnioita kumppaniasi

Kunnioita häntä, älä vähättele. Kyse on myös arvostamisesta. Kysy kumppaniltasi neuvoja ja kehu häntä sen sijaan, että kritisoisit häntä ja kertoisit hänelle tapoja tehdä asiat paremmin.

Hehkuta kumppaniasi muiden edessä ja käyttäydy hyvin häntä kohtaan julkisilla paikoilla. Vaikka joskus tuntuisi, että kumppani ei ansaitsisi arvostustasi, palkitsee hyvä käytöksesi sinut loppujen lopuksi.

 

Lue myös: Tutkimus todistaa – Intiimi kanssakäyminen on avain onnelliseen avioliittoon

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Huffington Post
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Carly Rae Hobbins