Pakarat pyöreiksi – tehokkaimmat jalkaliikkeet salilla.

15.4.2016

Kesä on tulossa ja monet meistä nyt viettävät paljon aikaa salilla. Mielikuva paremmasta kunnosta motivoi meitä treenaamaan. Tavoitteina on yleensä, varsinkin meillä naisilla, kiinteämpi vartalo, litteämpi vatsa ja muodokkaammat pakarat.

Mihin liikkeisiin kannattaisi sitten panostaa ja kuinka usein?

Jalkakyykky!

Tämä on tehokkain treeniliike, joka tehoaa monipuolisesti koko vartaloon. Tiesitkö, että kyykky kuluttaa kaikkein eniten ja se antaa samalla todella hyvän treenin myös keskivartalolle? Jos haluat saada tehokkaan treenin, haluat pudottaa painoa, saada muotoa pakaroihin ja saada sykkeet nousemaan, It’s time to do some squats!

Maastaveto

Tämä liike on pakaraosaston aatelia. Takareidet, pakarat ja suorat selkälihakset huutavat hoosiannaa, kun tätä liikettä tekee salilla. Tässä myös kyse isosta liikkeestä, joka tehoaa monipuolisesti ympäri kroppaa. Tästäkin liikkeestä on olemassa erilaisia variaatioita: Romanialainen maastaveto, sumo maastaveto, suorinjaloin maastaveto. Kokeile ja yhdistä!

Lantionnosto tangon kanssa

Tässä liikkeessä saat pakaroihin hyvän poltteen ja pakarat tekevät oikeasti töitä. Suosittelen ottamaan tangon, joka on painoltaan vähintään 20 kg . Monet meistä naisista aliarvioivat oman treenitason ja valitsevat liian pienet painot, vaikka jaloista löytyy oikeasti poweria! Rohkeesti vaan painoja mukaan treeniin ja tietenkin niin, ettei tekniikka kärsi. Vinkki: Kun nostat tangon ylös lantiolla, stoppaa liike ylhäällä 2­3 sekunniksi ja laske alas. Saat enemmän ärsykettä ja tehoa treeniin.

Käytä näitä kolmea liikettä omassa treenissäsi. Suosittelen treenaamaan jalat 2 x viikossa, saat hyvin tulosta alakroppaan ja saat kulutukset kohilleen.

Tsemppiä treeneihin ja antakaa pakaroille kyytiä salilla!

Kirjoittaja:

Olen Laura Hotti, 33-vuotias muutosvalmentaja Espoosta. MInulla on laaja ammattitaito hyvinvoinnin ja itsensä kehittämisen eri osa-alueilta. Olen ammateiltani LCF Life Coach, Personal Trainer, Ravintovalmentaja ja olen työskennellyt monta vuotta kauneudenhoitoalalla. Näen ihmisen kokonaisuutena. Jos jokin palanen puuttuu, emme pysty toimimaan kunnolla. Kaikki lähtee omasta hyvinvoinnista. Anna itsellesi siivet.