Painosi ja pituutesi määrittelee, kuinka paljon tienaat

9.12.2017

Huonoja uutisia lyhyille miehille ja ylipainoisille naisille: Tuoreen tutkimuksen mukaan heidän mahdollisuutensa ovat heikommat mitä tulee tulotasoon, koulutukseen ja uranäkymiin, kertoo Washington Post.

Exeterin yliopiston tutkijat analysoivat, kuinka 120 000 britin pituuteen ja painoindeksiin liittyvät geenimuuttujat vaikuttivat heidän sosioekonomisiin merkkeihinsä, kuten tuloihin, koulutukseen ja työpaikkaan. Tulosten mukaan miehet, jotka ovat 7-8 senttiä lyhyempiä kuin muut yhtä älykkäät ja samankaltaisen taustan omaavat miehet, ansaitsevat noin 2 100 dollaria vähemmän vuodessa.

Sama pätee naisiin, jotka ovat 6 kiloa painavampia kuin muuten vastaavat ikätoverinsa. 13 kiloa painavammat naiset sen sijaan ansaitsivat jopa 4 300 dollaria vähemmän kuin vastaavat hoikemmat naiset.

 

Myös itsetunnolla, ennakkoasenteilla ja syrjinnällä on oma roolinsa

Eliniän aikana tulotason erot kertautuvat ja elämisen standardit voivatkin olla täysin väärällä tasolla, jos satut vain olemaan lyhyt mies. ”Monet ajattelevat, että lyhyt pituus ja korkea painoindeksi ovat perua huonosta ruokavaliosta tai heikoista mahdollisuuksista elämässä,” tutkija Tim Frayling kertoo.

Tutkimus kuitenkin todistaa, että heikot mahdollisuudet voivat johtua ihmisen painosta ja pituudesta. Asiantuntijat uskovat, että myös itsetunnolla, ennakkoasenteilla ja syrjinnällä on oma roolinsa. Aikaisemmissa tutkimuksissa onkin havaittu, että pitkät ihmiset tienaavat enemmän, heitä kunnioitetaan enemmän ja heitä pidetään älykkäämpinä ja voimakkaampina työpaikalla.

Ei pidä unohtaa, että ”monet lyhyet miehet ja ylipainoiset naiset ovat myös menestyneitä,” Frayling muistuttaa. ”Mutta nämä tulokset ovat selkeä merkki siitä, että pituus ja paino voivat vaikuttaa suoraan tienesteihisi ja sen myötä myös elämänlaatuusi.”

 

Lue myös: x21 Ongelmaa, jotka vain lyhyet tytöt ymmärtävät

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Newser.com
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / rawpixel.com