Tutkimus: Naisilla, jotka harrastavat enemmän seksiä, on parempi muisti

9.1.2017

Parantaako seksi muistia?

Kanadalaiset tutkijat ovat tutkineet, parantaako seksi sitä, miten hyvin naiset muistavat sanoja ja ihmisten kasvoja. Uuden tutkimuksen mukaan naisilla, jotka harrastavat usein seksiä, on paremmat muistit. Tutkimus, joka tutki, miten yhdyntä vaikuttaa naisten aivoihin, selvitti, että se voi auttaa naisia muistamaan abstrakteja sanoja.

 

Seksin ja hermokudoksen yhteys

Kanadan McGill Yliopiston tiimi selvitti seksin ja hermokudoksen kasvun välistä yhteyttä hippokampuksessa – aivojen alue, joka hallitsee tunteita, muistia ja hermojärjestelmää. Tiimi pyysi 78 heteroseksuaalia alle 30-vuotiasta naista osallistumaan muistitestiin, johon liittyy ihmisten kasvoja sekä abstrakteja sanoja. He myös suorittivat kyselyn selvittääkseen heidän älykkyysosamääränsä ja käyttivätkö he ehkäisyä.

LUE MYÖS: Mies, näin näytät seksikkäältä naisten silmissä

sexy01

 

Seksin harrastaminen yhteydessä muistin toimintaan

Tulokset osoittivat, että naiset, jotka harrastivat seksiä useammin, pystyivät muistamaan paremmin abstrakteja sanoja. Seksi ei kuitenkaan vaikuttanut heidän kykyyn muistaa kasvoja. Löydökset ehdottavat, että seksin harrastaminen on yhteydessä muistin toimintaan ja hippokampukseen, kirjailijat kirjoittivat Archives of Sexual Behaviourin julkaisussa.

 

Seksi helpottaa henkistä tilaa

Yhteys voi johtua siitä, että seksi on yhdenlainen liikunnan muoto tai että se auttaa helpottamaan henkistä tilaa – kuten masennusta ja stressiä – jotka vaikuttavat muistiin. Nyt tarvitaan lisää tutkimuksia paikantaaksemme vaikuttaako juuri orgasmin saavuttaminen muistiin.

LUE MYÖS: Nainen, näin saat miehet janoamaan seksiä

sexy02

 

Muisti ja seksuaalinen aktiivisuus

”Kemikaalit, jotka ovat yhteydessä aivojen signaaleihin – hormoneihin ja aivojen välittäjäaineisiin – ovat osoittaneet olevansa yhteydessä sekä muistiin että seksuaaliseen aktiivisuuteen” tutkimuksessa mukana ollut Jens Psuessner, McGill Yliopiston psykologian professori, kertoo.

 

Lisää tutkimuksia

Löydöksien jälkeen suoritettiin erillinen tutkimus, joka ehdotti, että keski-ikäiset naiset voivat nauttia seksistä enemmän vanhetessaan itseluottamuksen tehostuksen ja parempien kommunikaatiotaitojen ansiosta.

Lähde: Independent
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay
Lähde: Sisältökuva 1 / Pixabay
Lähde: Sisältökuva 2 / Pixabay