Naiset palaavat miehiä useammin exänsä kanssa samaan sänkyyn

9.7.2017

Jos vanha suola on alkanut janottaa ja olet päätynyt entisen kumppanisi kanssa jälleen samoihin lakanoihin, et suinkaan ole ainoa. Oli kyse sitten suhteen uudelleen lämmittelystä, muistojen verestämisestä tai viattomasta yhden illan jutusta, tuoreen tutkimuksen mukaan 44% 1000 tutkittavasta ovat palanneet sänkyyn eron jälkeen entisen kumppaninsa kanssa. Mielenkiintoinen yksityiskohta tuloksissa on se, että 54% eronjälkeistä seksiä harrastaneista oli naisia.

 

Muistojen verestäminen ei ole välttämättä pahasta

Parisuhde- ja seksuaaliterapeutti Kat Van Kirk korostaa, ettei muistojen verestäminen ole välttämättä paha juttu: “Entisen kumppanin kanssa voi aina löytää tietyn tuttuuden ja mukavuuden. Niin kauan, kun molemmat ovat yhtä mieltä aikeistaan, voi eron jälkeinen seksi olla todella tyydyttävää.” Hän kuitenkin lisää nopeasti: ”Ongelmia alkaa syntyä, jos toisella osapuolista on tiettyjä taka-ajatuksia.”

 

Taka-ajatukset ovat yllättävän yleisiä. 14% tutkimukseen osallistujista kertoi, että he ovat vikitelleet entisiä kumppaneitaan palatakseen takaisin yhteen. Hämmentävät 5 prosenttia kertoi motiivikseen koston ja 37% ilmoitti haluavansa vain harrastaa seksiä tutun ja luotettavan ihmisen kanssa.

Lue myös: Nämä 2 kaksi kysymystä ovat avain parempaan seksielämään

 

Luotettavat ja tutut ihmiset vetävät puoleensa

 

On ymmärrettävää, että luotettavat ja tutut ihmiset vetävät puoleensa. Yhteenpaluulla voi samalla kuitenkin repiä auki vanhoja haavoja ja nostattaa vanhoja tunteita ilmaan.

 

Sosiaalityöntekijä ja tutija Sherry Amatenstein antaa asiasta erinomaisen esimerkin: ”Näet auton ajavan kohti sinua mutta et halua väistää. Exän kanssa seksin harrastaminen tuntuu käytännössä aivan samalta.” Hän erityisesti varoittaa käyttämästä seksiä vahvistuksena yhteenpaluulle.

 

Vaikka kumppanisi olisi seksuaalisena partnerina fiksu ja mukava, kannattaa joka tapauksessa tutkailla omia motiivejaan. Seksi entisen kumppanin kanssa on yleistä, mutta se voi koitua turmiolliseksi, jos odotukset ovat epärealistisia. Onkin suositeltavaa katsoa peiliin ja miettiä omia tavoitteita ennen vanhojen suhteiden lämmittelyä.

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Glamour.com
Lähde: Artikkelikuva: Pixabay.com / Pexels