Naiset etsivät parrakkaita miehiä pitkiin parisuhteisiin – Kuinka käy siloposkien?

2.12.2023

Kun keskustelun aiheena on kuumat kundit, ei ehkä parta ole ensimmäisenä listallasi, kun mietit omia kriteereitäsi. Mutta, uuden tutkimuksen mukaan, miehen partakarvoituksella voi olla suurempi rooli kuin ajattelitkaan.

 

Tutkimus, joka julkaistiin Journal of Evolutionary Biologyssä, totesi, että pidämme parrakkaista miehistä enemmän kun etsimme pitkäaikaista parisuhdetta.

 

Tutkimuksessa naisille näytettiin yli 8,500 tietokoneella luotua kuvaa mieskasvoista. Kuvissa oli eri pituisia ja näköisiä partakarvoituksia — ei yhtään, sänki, lyhyt parta ja kunnon parta. Tutkijat muuttavat myös miesten kulmakarvoja, poskiluita, leukalinjaa ja muita ominaisuuksia, jotka tekivät miehistä maskuliinisemman näköisiä. Tämän jälkeen he kysyivät naisilta, kuinka he arvostelisivat kuvat erityyppisten parisuhteiden mukaan.

 

Ilmeisestikin kaikki meistä pitävät jonkintasoisesta kasvokarvoituksesta: Sänki määritettiin viehättävimmäksi, erityisesti niiden naisten toimesta, jotka olivat kiinnostuneita lyhyistä suhteista. Mutta parrakkaat miehet voittivat, kun naiset etsivät miehiä pitkää parisuhdetta varten. Puhtaat, ajetut leuat miehillä, joilla oli erittäin feminiiniset tai erittäin maskuliiniset kasvonpiirteet arvosteltiin vähiten viehättäväksi, riippumatta siitä, minkälaista parisuhdetta nainen etsi.

 

Mistä tämä johtuu? Tutkijat sanovat, että parta viittaa miehen olevan hedelmällinen ja maskuliininen, joka saa meidät alitajuisesti ajattelemaan, että he ovat kykeneviä tekemään lapsia, tappamaan hain paljain käsin, pilkkomaan puita kuin mestari, ja tekemään muita todella miehekkäitä hommia.

 

Jos taas kasvoilla ei ole karvoja, ajattelemme alitajuisesti, ettei henkilö ole vielä saavuttanut puperteettiaan, ja tästä syystä ei voi saada meitä raskaaksi (ainakin sängen kanssa tiedämme, että se on mahdollista – hän vain pidättäytyy parran kasvattamisesta).

 

Joten, tiedoksi kundeille: Jos olet kiinnostunut pitkäaikaisesta, vakavasta parisuhteesta, jätä parta ajamatta. Mutta, jos haluat maksimoida kuumuusmittarin naisille, jätä sheivaaminen joka toinen päivä ja anna sängen näkyä.

LUE LISÄÄ: LIFESTYLE & VAPAA-AIKA JUTTUJA

 

Lähde: Woman’s Health

Artikkelikuva: Pixabay