Näin tiedät löytäneesi sielunkumppanisi

8.12.2022

Sielunkumppanin käsite on mielenkiintoinen. Maailmassa on yli 7 miljardia ihmistä, joten on vaikeaa uskoa, että olisi olemassa vain se yksi oikea tuolla jossain.

Monet sielunkumppaneihin uskovat ihmiset eivät kuitenkaan ajattele asiaa tällä tavoin. Heidän mielestään sielunkumppani on ihminen, kenen kanssa löydät syvällisen ja pikaisen yhteyden, joka näkee sinut ja ymmärtää sinua omana itsenäsi ja samalla rohkaisee sinua olemaan paras versio itsestäsi.

Sielunkumppanuuden ei tarvitse olla romanttista – se voi olla myös ystävyyttä tai perheside. Suhteen ei tarvitse myöskään olla täydellistä auvoa; myös sielunkumppanuuteen kuuluu erimielisyyksiä ja riitoja.

Kysyimme sielunkumppaninsa löytäneiltä ihmisiltä, mistä he tiesivät näin käyneen:

 

1. Hänen lähellään oleminen tuntuu mukavalta ja turvalliselta, myös suhteen alussa.

“Kun tapasin mieheni netissä ja näin hänen kuvansa, en ollut millään tavalla jännittynyt tai hermostunut. Se tuntui heti luonnolliselta, tutulta ja turvalliselta. Vaikka tapasin hänet netissä, ei vatsassani ollut perhosia.

Hän ei myöskään saanut silmiään irti minusta. Tuntui siltä, kuin elämässäni olisi ollut aina paikka hänelle. Kun tapasin hänet ensi kertaa, oli kuin aika olisi pysähtynyt.”

 

2. Voitte olla erilaisia, mutta täydennätte toisianne.

“Tiesin vaimoni olevan sielunkumppanini, kun ymmärsin tavat, joilla olemme erilaisia ja samanlaisia. Huomasin, että täydennämme toisiamme. Kun ymmärsin asian, tuntui se mahtavalta ja surrealistiselta. Vaimoni on minulle juuri täydellinen.”

 

3. Saat käsinkosketeltavan tunteen, että olet juuri tavannut sen oikean.

“Kun tapasin sielunkumppanini, en oikeastaan tiennyt mitä sielunkumppani edes tarkoittaa. Olin ulkomailla kavereideni kanssa ja istuimme baarissa.

Mies lähestyi minua ja pyysi minua seuralaisekseen häihin seuraavana päivänä. Hänen paras ystävänsä oli menossa naimisiin ja suostuin hänen pyyntöönsä.

Seuraavana aamuna kaduin päätöstäni, mutta hänen soitettuaan päätin silti lähteä. Kun saavuin paikalle, katseemme kohtasivat, suutelimme ja loppu on historiaa. Tuntui siltä, kuin olisimme tunteneet toisemme koko elämämme.

 

4. Arvonne ovat täysin yhteneväisiä. 

“Tiesin löytäneeni sielunkumppanini, koska ajattelimme samalla tavalla elämästä, moraalimme olivat samanlaisia ja lisäksi olimme korviamme myöten rakastuneita. Kahden viikon treffailun jälkeen tiesin, että haluaisin viettää hänen kanssaan loppuelämäni. Vietimme todella paljon aikaa yhdessä ja koin sanoinkuvaamattomia tunteita. Tuntui, että olin huumattuna.”

 

Lue myös: 19 piirrettä, jotka erottavat parhaan ystäväsi kaikista muista ihmisistä

 

5. Vaikka olet nähnyt rakkaasi pahimmillaan, rakastat häntä silti.

“Tapasin sielunkumppanini, kun opiskelin vihaamaani alaa ja elämänsuunnitelmani oli hajoamassa. Olimme kämppiksiä, enkä edes tajunnut mitä oli tapahtumassa.

Paitsi silloin, kun muutin takaisin kotiin aloittaakseni alusta. Silloin ymmärsin hänen olevan sielunkumppanini – hän oli ihminen, joka tunsi minut ja parhaat ja huonoimmat puoleni, eikä paennut tilannetta. Siitä on kolme vuotta, ja olemme edelleen kuin paita ja peppu.”

 

6. Olette niin syvällä toistenne sydämissä, että satunnaisesti tunnette toistenne kivun.

“Tiesin löytäneeni sielunkumppanini, kun hänen kipunsa muuttui myös minun kivukseni. Olimme samassa yliopistossa ja tuntien välillä keskustelimme hänen perheenjäsenestään, joka oli juuri menehtynyt.

Huomasin, kuinka surullinen hän oli, ja kun lähdimme eri suuntiin, ajauduin vessaan itkemään hysteerisesti ja rukoilemaan hänen puolestaan. Kun ymmärsin välittävänsä hänen perheestään yhtä paljon kuin omastani, tajusin, kuinka vahvoja tunteeni olivat häntä kohtaan.”

 

7. Hänen kosketuksensa tuntuu sähköiseltä.  

“Kun tapaat sielunkumppanisi, rakastut nopeasti. Kokemus on ennennäkemätön, herättelevä, polvia notkuttava ja kaiken energian vievä. Tiedät intuitiivisesti, että kumppanisi on luonnollinen osa sinua ilman mitään ylimääräistä tai kompromisseja. Kiintymys on villiä. Kun pidätte toisianne käsistä.

 

8. Suhteessa voi joskus olla vaikeuksia, mutta ne kehittävät sitä paremmaksi

“Sielunkumppanit laittavat meidät katsomaan itseämme peilistä niin, että huomaamme, mikä meissä on vikana. Joskus se sattuu ja tekisi mieli juosta karkuun, mutta juuri siitä syystä suhde sielunkumppaniin voi olla välillä autuasta ja välillä haastavampaa.

Kun olette erossa, tuntuu silti siltä, että olisitte yhdessä. Yhdessäolon tunne vetää teidät aina takaisin yhteen vaikeuksien jälkeen, kunnes erimielisyydet jälleen erottaa tienne ja kierre alkaa uudelleen.”  

 

9. Voin laskea suojaukseni täysin ja olla ihan oma itseni,

“Sielunkumppani on paras ystäväsi ja joukkuetoverisi. Hän on se tyyppi, kenen edessä voit olla outo ja kiusallinen sekä näyttää kaiken muille salassa pitämäsi.

 

10. Ymmärrät, että sielunkumppanisi on elämässäsi opettamassa sinulle jotain tärkeää.  

“Sielunkumppanisi on tärkein opettajasi: se, joka haastaa sinua, ajaa sinut hulluuden partaalle, kaivaa esiin suurimmat intohimosi ja laukaisee kaikki tunteesi. Sielunkumppanisi haastaa sinut oppimaan totuuden riippumatta omista arvoistasi ja tahdostasi.

Valitettavasti monet sielunkumppanuudet loppuvat ennen aikojaan suhteen tuomien hankaluuksien vuoksi. Jotkut taas pitkittävät suhdetta liiaksi, jotteivat he joutuisi kohtaamaan totuutta ja sitä, mitä sielunkumppani heille yrittää kertoa ja opettaa.”

 

Lue myös: Nämä 24 merkkiä kertovat, että olet löytänyt sielunkumppanisi

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Huffington Post
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Dani Vivanco