Näin pääset eroon vatsamakkaroistasi

4.12.2019

Voi aina kiinteyttää vatsalihaksiasi tekemällä vatsarutistuksia ja laihduttaa dieettien avulla, mutta näillä keinoin et välttämättä pääse ollenkaan eroon vatsasi rasvoista; erityisesti elimiä ympäröivä rasva on tiukassa ja lisää sydän- ja verisuonitautien riskiä.

Vatsarutistukset voivat auttaa pinnallisesti, mutta parhaiten pääset eroon vatsamakkaroista erilaisilla harjoitusmuodoilla ja elämäntavoilla. Lue eteenpäin, ja nappaa parhaat vinkit mukaasi:

 

Kuinka treenata?

Olivat vatsalihaksesi sitten tikissä tai eivät, parhaiten vatsarasvasta pääsee eroon aerobisilla treeneillä. Lyhyet harjoitusjaksot ovat hyviä, mutta tarmokasta liikuntaa tulisi harrastaa muutamia kertoja viikossa.

Ei ole väliä, suositko pyöräilyä vai juoksemista, kunhan vain pakotat itsesi hikoilemaan useamman kerran viikossa. Voit esimerkiksi käyttää kuntopyörää, käydä lenkillä tai uimassa. Myös intervallitreenit ovat tehokkaita.

Duken yliopistossa teetetyn tutkimuksen mukaan vatsarasvojen kerryttämisen voi välttää kävelemällä vain puoli tuntia kuutena päivänä viikossa. Mutta jos haluat polttaa rasvoja, tulee sinun liikkua enemmän ja useammin. Jos esimerkiksi päätät hölkätä puoli tuntia kuutena päivänä viikossa, vähenee vatsarasvasi 7% kahdeksassa kuukaudessa.

Paras tapa päästä eroon rasvoista on lisätä treeniohjelmaan kuntosalitreeniä kahdesta kolmeen kertaan viikossa. Treenien ei tarvitse olla pitkiä, mutta niiden tulee olla raskaita.

 

Mitä syödä?

Tärkeintä on syödä oikeanlaisia rasvoja. Transrasvat ovat pahimpia vihollisiasi, mutta monotyydyttyneet rasvat voivat itse asiassa auttaa sinua prosessissasi. Oliiviöljy on yksi parhaimmista terveiden rasvojen lähteistä; voit lisätä sitä kaikkiin ruokiisi.

Keskity myös Omega 3-rasvahappoihin, joita saa mm. lohesta, avokadosta ja monista pähkinöistä. Syö myös tyydyttymättömiä rasvoja, jotka ylläpitävät ruoansulatustasi. Niitä saat mm. pinjansiemenistä.

Ruoat, joiden glykeeminen indeksi on matala, kontrolloivat verensokeriasi, mikä pitää ruoanhalusi kurissa silloin, kun tiedät olevasi jo täysi. Älä syö valkoista riisiä tai pastaa. Valitse sen sijaan kokojyvätuotteita sekä papuja, kikherneitä ja linssejä.

Lisää ruokavalioosi myös maitotuotteita (matala kehon kalsiumpitoisuus johtaa rasvan kertymiseen), vihreää teetä (antioksidantit pitävät sinut kunnossa) ja C-vitamiinipitoisia hedelmiä ja vihanneksia (vitamiini kontrolloi hormonejasi stressaavissa tilanteissa).

 

Lue myös: Nämä syömisstrategiat pudottavat painoasi tehokkaasti

 

Mitä ei kannata syödä?

Suurin rasvan kerryttäjä on sokeri ja sen korkea kulutus. Kun elimistösi joutuu prosessoimaan runsaita sokerimääriä, muuttaa se sitä rasvaksi elimiesi ympärille. Taistele sokerihimoa vastaan syömällä hedelmiä ha kuitupitoisia ruokia. Napostele pähkinöitä ja samalla saat myös terveitä rasvoja.

Toinen iso ongelma on alkoholi, sillä se muuttuu sokeriksi ruoansulatusjärjestelmässä. Lasillinen punaviiniä päivässä ei ole ongelma – itse asiassa se lähinnä pitää verenkiertoelimistösi virkeänä. Isompi uhka on ryyppääminen, vaikka sitä tapahtuisikin vain kerran kuussa tai harvemmin.

 

Paljon kannattaa nukkua?

Jos haluat säilyttää terveytesi pitkässä juoksussa, tulee sinun nukkua vähintään 6-7 tuntia yössä. Mitä tulee sisäelimiä ympäröivään rasvaan, liiallinen nukkuminen voi itse asiassa olla haitallisempaa kuin liian vähäinen nukkuminen.

Vaikka haluaisitkin nukkua enemmän tai vähemmän, yritä pitää unirytmisi tasaisena äläkä tee töitä iltaisin. Univajeella on suuri vaikutus hormonitasoihisi ja se vaikuttaa myös mielentilaasi.

 

Stressinhallinta

Mitä stressaantuneempi olet, sitä todennäköisemmin lihot, vaikka et söisikään normaalia enempää. Yksi parhaista tavoista päästä eroon vatsarasvasta on kontrolloida stressiä. Kokeile esimerkiksi meditaatiota, liikunnan harrastamista tai ota vain enemmän aikaa itsellesi. Jos tunnet itsesi ahdistuneeksi, pelkästään muutaman kerran syvään hengittäminen voi auttaa ja laskea stressitasoja.

 

Lue myös: 17 yllättävää laihdutusvinkkiä, joilla ei ole mitään tekemistä ruokavalion tai liikuntatottumusten kanssa

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Becomegorgeous.com
Lähde: Pixabay.com