Nämä syömisstrategiat pudottavat painoasi tehokkaasti

13.4.2018

Olet varmasti kuullut, että ruoka tulisi syödä hitaasti ja nauttien ruokapöydässä. Mutta onhan syöminen paljon hauskempaa, kun sen tekee tv:n ääressä sohvalla ja ahmien. Syömiseen keskittyminen saattaa kuitenkin tehdä ihmeitä laihdutusprosessille, jos teet sen oikein.

Uuden tutkimuksen mukaan syömällä oikein ja keskittyneesti voit painosi putoaa pysyvästi ilman ainaista jojoliikettä.

 

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Tavallisesti ihmiset ajautuvat laihdutusprosesseissaan ainaiseen jojoliikkeeseen, jossa paino palaa nopeasti putoamisen jälkeen. Jos kuitenkin pidät ajatuksesi kurissa, näkyvät dieettisi tulokset kehossasi pitkään.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että asioiden suunnittelu ja tekeminen on kaksi eri asiaa. Jotta pääsisit alkuun, lue seuraavat 5 vinkkiä ja tehosta dieettiäsi.

 

  1. Täytä lautasesi kasvipohjaisilla proteiineilla, kuten pavuilla. Ne ovat todella täyttäviä, jolloin ylensyöminen on vaikeaa.
  2. Pyri syömään vähintään 20 minuuttia. Syömisen hidastaminen auttaa sinua tunnistamaan kylläisyytesi ja nälkäsi. Jos suhtaudut asiaan velvollisuuden sijasta pelinä, on hidastaminen hauskempaa. Voit esimerkiksi laskea haarukkasi aina täytettyäsi suusi ja syömällä pienempiä paloja.
  3. Kysy itseltäsi ennen syömistä: ”Syönkö koska olen stressaantunut?” Jos teet niin, on se täysin normaalia. Kokeile kuitenkin korvata syöminen jollakin muulla aktiviteetilla, kuten joogalla tai yksinkertaisesti hengittämällä muutaman kerran syvään.
  4. Jos aiot herkutella, syö jotain, mitä oikeasti rakastat. Nautiskele kunnolla joka palasta ja lopeta syöminen, kun se ei ole enää nautinnollista. Saat eniten nautintoa ensimmäisestä puraisusta, joten et välttämättä edes tarvitse enempää.
  5. Älä syö, kun teet töitä, luet tai katselet televisiota. Tämä vaatii hieman treeniä ja alussa se voi tuntua oudolta. Ajan myötä pöydässä syöminen alkaa kuitenkin tuntua normaalilta ja palkitsevalta.

 

Lue myös: 11 ruokaa, joiden avulla laihdut – yhdistele ja ota kaikki hyöty irti

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Womenshealthmag.com
Lähde: Artikkelikuva: Pixabay.com / rawpixel