Onnellisten parien 5 päivittäistä tapaa

17.12.2019

Jotkut pariskunnat tuntuvat vain yksinkertaisesti hehkuvan. Se hehku, joka saa muut aina miettimään, että mitähän ne tekee toisin. Niiden suhdekin tuntuu jotenkin niin mutkattomalta ja helpolta. Kaikki, jotka heidät tuntevat, kutsuvat heitä “täydelliseksi pariksi” ja “sielunkumppaneiksi”. Todellisuus kuitenkin on usein se, ettei onnellinenkaan suhde ole helppo tai mutkaton pitää toimivana ja onnellisena. Onnelliset parit tekevät töitä ja panostavat suhteeseensa. Miltä se sitten näyttää? Jokaisen kohdalla se tietenkin tarkoittaa eri juttuja, mutta tässä 5 perusasiaa, joihin kannattaa ehdottomasti keskittyä.

1. He kertovat aina KOKO totuuden

Rehellisyys maan perii. Kaikki ovat varmaan tämän sanonnan kuullut, mutta joskus kiertelemme asian ympärillä ja koko totuuden kertominen voi olla joskus jopa ahdistavaa. Ilman täyttä läpinäkyvyyttä, parisuhteet tuppaa epäonnistumaan. Ja tämä asia tuntuu olevan juurikin näin musta-valkoinen. Tämä ei tarkoita sitä, että jokaisesta asiasta tulisi kertoa jokainen yksityiskohta, mutta tärkeiden asioiden kohdalla avautuminen on tärkeää.

Pariskunnan tulisi pystyä keskustelemaan suurista asioista, kuten kommunikoinnista, taloudesta, kun tapasit exän kadulla ja sinulle tuli siitä hiukan outo olo. Jos sinusta tuntuu että peittelet jotain, niin todennäköisesti teet juurikin näin.

2. He viettävät aikaa yhdessä

Todella yllättävä uutinen! Onnelliset pariskunnat todellakin viettävät paljon aikaa yhdessä. Järjestäkää aikaa vaikka kalenterin avulla. Ei puhelimia. Ei lapsia. Ei tekosyitä. Ainoastaa laatuaikaa sinun ja kumppanisi kesken.

Sillä mitä teette ei ole mitään merkitystä. Kyseessä ei tarvitse olla illallinen huippuravintolassa. Istukaa vaikka sohvalle viinilasien kanssa ja jutelkaa päivästänne. Kunhan tämä aika on ainoastaan teitä varten, niin tämä on myös se liima, joka pitää parisuhteen kunnossa. Ja seksi tällaisen keskustelusession jälkeen – parempaa.

3. Heitä ei pelota erossa oleminen

Itsenäisyys on aivan yhtä tärkeää kuin intiimisyys parisuhteessa. Tarvitsemme omaa aikaa yhtä paljon kuin aikaa kumppanimme kanssa. Parisuhde sisältää aina terveen määrän keskinäistä riippuvuutta (muutenhan erokaan ei tuntuisi missään), mutta on tärkeää pitää huolta myös itsestään ja omakuvastaan. Jos et pääse näin tekemään, niin saatat alkaa luottamaan liikaa kumppaniisi ja siihen, että hän viihdyttää sinua jatkuvasti. Tällöin toisesta voi alkaa tuntumaan, että on hänen vastuullaan pitää sinusta huolta ja tuoda iloa elämääsi ja kenelläkään ei riitä resurssit tähän.

4. He ovat kilttejä toisilleen

Kukaan ei pääse ihon alle yhtä helposti kuin lähimmäiset. Koska meillä on niin syvä yhteys näihin ihmisiin, niin usein saatamme ajatella, että he antavat meille myös anteeksi lähes kaiken. Kun kumppanisi alkaa olemaan hiukan ärsyyntynyt tai kiukkuinen, niin anna heille mahdollisuus ja yritä ajatella, etteivät he tarkoita pahaa. Ehkä keskityt äänensävyyn, jota hän ei tarkoituksella yritä käyttää. Ehkä hän ajattelee jotain muuta asiaa, joka ärsyttää häntä.

Toinen tapa osoittaa kiltteyttä on tapella nätisti. Ja tiedät kyllä milloin et näin tee. Kyseessä on se hetki, kun meinaat tuoda esille jonkun puoli vuotta sitten tapahtuneen asian tai alat vertailemaan häntä vanhempiinsa. Kroppaasi on sisäänrakennettu “minun ei tosiaankaan kannattaisi sanoa tätä” -varoitus, joka laukeaa aina muutamaa sekuntia ennen, kuin sanat tulevat suusta ulos. Kuuntele tätä varoitusta. Tuotko tunteesi esille, että sinua kuunneltaisiin ja sinuun kiinnitettäisiin huomiota? Vai yritätkö tarkoituksella satuttaa toista?

5. He muistavat näyttää arvostuksensa

Yksi tärkeä pointti. Et osoita toiselle arvostusta sanomalla “minä rakastan sinua”. Se voi olla osa sitä, mutta jo sanontana “minä rakastan sinua” voi alkaa menettämään tehoaan ajan kuluessa. Jonkin ajan jälkeen sinun täytyy keksiä uusia keinoja ja tapoja osoittaa rakkautta ja arvostusta kumppaniasi kohtaan, joka voi olla verbaalisesti hiukan haastavaakin.

Jos tulet kotiin ja huomaat, että keittiö on siivottu, niin huomioi asia ja sano jotain. “Huomasin, että olit jaksanut siivota koko keittiön. Tiedän, että meillä oli eilen aikamoiset kattaukset ja arvostan suuresti, että jaksoit hoitaa tuon homman. Kiitos rakas!”

Pidä huolta, että kumppanisi huomaa sinun arvostavan hänen työtään ja panostaan. “Olen huomannut, että olet ollut todella stressaantunut viime aikoina töiden takia ja halusin vain sanoa sinulle, että arvostan ja rakastan sinua ja tuota tahtotilaasi todella paljon. Uskon, että pystyt saavuttamaan kaiken sen mitä ikinä päätätkin.

Tai yksinkertaisesti muistuta häntä siitä, kuinka viehättävänä häntä pidät. “Sinun peppusi näyttää niiiiiiiin hyvältä noissa housuissa. Tekisi mieli puraista!”

Mikä tahansa verbaalinen kehu tai arvostuksen osoittaminen on erittäin tärkeää. Näiden tapojen kehittäminen ja niiden miettiminen voi todellakin vaikuttaa parisuhteeseesi ja jokapäiväiseen elämääsi.

Katso lisää uutisia seksi & romantiikka!

Lähde: yourtango.com / Jordan Gray
Kuva: pixabay.com / josh peterson

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia