Marjainen valkosuklaakakku – täydellinen pohja ja taivaallinen maku

9.3.2021

Tässä kakussa on yhdistettynä aika perinteisiä aineksia, nimittäin valkosuklaata sekä tuoreita marjoja. Käytän itse valkosuklaata paljon leivonnassa ja nyt halusin kokeilla millainen tulisi. jos valkosuklaata lisää normaaliin kuivakakkutaikinaan.

Pohjasta tulikin ihan täydellinen; se on ihan oikeasti valkosuklaan makuinen ja ihanan kostea sisältä. Näin ollen pohja ei tarvitse lainkaan kostutusta, vaan pinnalle riittää pieni sipaisu raikasta mascarpone-kermavaahtoa sekä runsaasti tuoreita marjoja. Jokainen suupala on taivaallisen makuista ja tämä kakku onkin ihana tuulahdus tulevasta keväästä ja kesästä!

Vuokana tässä käytin Nordic Waren Charlotte- kakkuvuokaa, josta taisi tulla minun oma suosikkini. Charlotte-vuoassa on upea muoto ja silkkinen nauha reunoilla kruunaa koko kauneuden. Vuoan vetoisuus on 1,5 litraa eli jos teet isompaan vuokaan, on hyvä tehdä taikina kaksinkertaisena.

 

 

 

Marjainen Valkosuklaakakku – ainekset

  • 150 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 100 g ranskankerma
  • 3 kananmunaa
  • 1 rkl vanilja-aromia
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 145g valkosuklaata sulatettuna

 

Marjainen Valkosuklaakakku – ohje

Vatkaa voi ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen. Sekoita taikinaan ranskankerma sekä vanilja-aromi. Sekoita kuivat aineet ja yhdistä ne taikinaan. Lisää lopuksi sulatettu valkosuklaa.

Voitele vuoka voilla ja halutessasi voit sen jauhottaa korppujauholla. Täytä vuoka hieman yli puolen välin, sillä kakku kohoaa uunissa. Paista 170- asteisessa uunissa alatasolla 35-45 minuuttia, kunnes kakku on kypsä eikä tikkuun kokeiltaessa tartu taikinaa. Anna hetki jäähtyä ja kumoa kakku.

 

 

 

Kuorrutus

50 g mascarponea

1 dl kermaa

2 tl vaniljasokeria

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi.

Lisää joukkoon mascarpone ja sekoita tasaiseksi.

Levitä kerma-mascarponevaahto jäähtyneen kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla.

 

 

Lue lisää: ruoka & juoma uutisia

Kirjoittaja:

Olen Anna, 26 vuotias intohimoinen kotileipuri. Leipuri-kondiittorin ammatitutkinto tosin löytyy, mutta tällä hetkellä työskentelen sairaanhoitajana ja leivonta onkin ihanaa vaihtelua omiin töihini. Rakastan kokeilla kaikkea uutta ja yhdistelen paljon erilaisia makuja ja raaka-aineita. To do- listalla onkin joka viikko paljon erilaisia kakkuja sekä leivoksia. Omia bravuureitani on erityisesti erilaiset juustokakut sekä marengit jokaisessa muodossa.