Mango ei ole vain maistuvaa, vaan myös terveellistä – tutustu mangon 10 terveyshyötyyn

12.11.2018

Mangot ovat todella maukkaita. Usein ne ovat niin maukkaita, että unohdamme niiden olevan myös terveellisiä. Lue eteenpäin ja selvitä, millä 10 tavalla mangon syöminen edistää terveyttäsi.

 1. Ehkäisee syöpää: 
  Tutkimusten mukaan mangon antioksidantit suojaavat suoli-, rinta-, veri- ja eturauhassyöviltä. Näitä antioksidantteja ovat mm. kversetiini, isokversetiini ja galliinihappo.
 2. Laskee kolesterolia: 
  Mangon korkea kuitu-, pektiini- ja C-vitamiinipitoisuus auttaa laskemaan kolesterolitasoja, erityisesti huonon LDL-kolesterolin osalta.
 3. Puhdistaa ihoa: 
  Mango toimii ihon hyväksi niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Mango avaa tukkeutuneita huokosia ja eliminoi finnejä.
 4.  Parantaa silmien terveyttä: 
  Kupillinen pilkottua mangoa sisältää 25% päivittäisestä A-vitamiinin saantisuosituksesta. A-vitamiini tehostaa näkökykyä ja pimeänäköä sekä kosteuttaa silmiä.
 5. Alkalisoi koko elimistön:
  Mangon viini-, omena- ja sitruunahapot auttavat ylläpitämään elimistön alkalivarastoja.

 

HUOM. Mangoa voi nauttia myös pakkaskuivattuna. Pakkaskuivaus on menetelmä, jossa tuotteen rakenne, väri, vitamiinit ja mineraalit sekä muut ravintoarvot säilyvät ilman lisä- ja säilontäaineita. Pakkaskuivattu tuote säilyy pitkään tuoreena ja on helppo sekä terveellinen välipala esimerkiksi treeneihin tai töihin.

MySnack pakkaskuivatut hedelmät ja kasvikset ovat vegaanisia, laktoosittomia ja gluteenittomia. Valtaosa tuotteista ei myöskään sisällä lisättyä sokeria.  MySnack tuotteita saa MySnack verkkokaupasta, Prismoista ja ensi vuonna myös R-kioskeista. Ota terveelliset ja kätevät välipalat haltuun!

 

 1. Voi auttaa diabeteksen hoidossa: 
  Mango auttaa normalisoimaan veren insuliinitasoa. Tyypillisessä kotikonstissa keitetään mangon lehtiä vedessä ja annetaan niiden liota yön yli, minkä jälkeen neste nautitaan heti aamulla. Mangon glykeeminen indeksi on myös melko matala, joten se ei nosta verensokeriasi.
 2. Edistää seksuaaliviettiä: 
  Mango on erinomainen E-vitamiinin lähde. Vaikka E-vitamiinin ja seksuaalivietin yhteys löydettiinkin vahingossa rottatutkimuksissa, ei se poista E-vitamiinin haluja lisäävää vaikutusta.
 3. Parantaa ruoansulatusta: 
  Papaijat eivät ole ainoita hedelmiä, jotka sisältävät proteiinia pilkkovia entsyymejä. On useita muitakin hedelmiä, jotka omaavat tämän ominaisuuden ja mango on yksi niistä. Mangojen kuitu tehostaa ruoansulatustasi ja kuona-aineiden poistamista.
 4. Viilentää kehoa:
  Mangomehun sekoittaminen veteen ja makeutusaineeseen auttaa viilentämään kehoa kuumilla keleillä.
 5. Voimistaa immuunijärjestelmää:
  Mangon 25 erilaista karotenoidia ja runsas C- ja A-vitamiinipitoisuus auttaa ylläpitämään vahvaa vastustuskykyä.

 

Yhteenveto

Ja kuten nyt voimme kaikki todeta, niin mango on mainio (terveellinen & maukas) hedelmä. Oiva valinta vaikkapa välipalaksi, ihan sellaisenaan tai esim. MySnack:in tapaan pakkaskuivattuna.

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Care2.com
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay