Opetatko lastasi ajamaan? Älä ikinä sano näitä 4 asiaa opetuksen aikana

8.12.2017

On totta, että oman lapsen istuttaminen ratin taakse voi olla pelottavampaa, kuin kauhuleffan, rikosromaanin ja kummittelevan kartanon sekoitus. Se ei kuitenkaan ole tekosyy sille, että voisit opetustilanteessa menettää malttisi.

Joten, ensi kerralla, kun keskenkasvuinen pienokaisesi raapaisee autollasi postilaatikkoanne, älä ainakaan sano näitä 4 asiaa – riippumatta siitä kuinka kiihtyneessä tilassa olet.

“yritätkö tappaa meidät?!”

Kyllä, tilanne voi olla hermoja raastava, mutta on tärkeää luoda lapselle luottavainen fiilis ratin takana ilman, että hän kokisi nöyryytyksen tai hämmennyksen tunteita. Keskity olemaan rauhallinen ja auttavainen ja jos hän tekee jotain vaarallista, voit sanoa esimerkiksi: ”Mitä mieltä olit omasta toiminnastasi äsken?”

Lue myös: Miksi autolainojen kilpailutus netissä kannattaa?

“tulet saamaan YLINOPEUSSAKOT, jos et hidasta välittömästi!”

Olet tietenkin oikeassa (Äidit ovat aina oikeassa), mutta pyri rakentavaan, kysymysmuotoiseen palautteeseen käskyjen sijaan. Kysy esimerkiksi: ”Mikä on tämän alueen nopeusrajoitus?” ja opetat häntä tarkkailemaan paremmin ympäristöään ja huomaamaan itse hidastamisen tarpeellisuuden.

Lue myös: Olitko jääräpäinen lapsi? Menestyt todennäköisemmin

“Käänny vasemmalle… nyt!”

Ohjeet ovat käytännöllisiä… mutta ei silloin, jos ohje tulee aivan viime hetkellä, kun lapsesi vasta totuttelee reflekseihinsä. Anna sen sijaan hänelle reilusti valmistautumisaikaa, kun haluat hänen tekevän jotain. ”Käännymme seuraavan korttelin jälkeen vasemmalle” on hyvä esimerkki.

“Oikea”

Jos et tarkoita oikealle kääntymistä, tulet todennäköisesti vain aiheuttamaan hämmennystä.

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Purewow.com
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Relive Media.co.uk