11 hyödyllistä Pokemon Go -niksiä

24.7.2016

 
Tässä 11 niksiä, joiden avulla saat enemmän irti Pokemon Go:sta.
 

1. Näin löydät Pokemoneja

Pokemoneja voi löytää lähes mistä vain, mutta parhaiten niitä löytyy kaupungeista ja muilta taajaan asutetuilta alueilta.
 
Erityisen hyvin pokemoneja löytyy yleensä kaupunkien puistoista, joissa on mielellään myös vesialueita. Kaikkein parhaita paikkoja ovat yleensä puistot, jotka rajautuvat meren- tai järvenrantaan.
 

2. Metsästä kaverin kanssa

Pokemoneja kannattaa metsästää kaveriporukassa, koska näin teillä on käytössänne useampi silmäpari – ja peli on muutenkin mukavempaa. Pokemonit ilmestyvät aina kerralla kaikille yhdessä liikkuville pelaajille – kukaan siis ei jää ilman.
 

3. Arvioi etäisyys Pokemoniin tarkemmin

Kun katsot näkymää, jossa näytetään lähellä olevat Pokemonit, huomaat, että kunkin Pokemonin alla on tassunjälkiä. Jokainen tassunkuva tarkoittaa noin sadan metrin matkaa – voit siis arvioida tassunjäljistä miten kaukana kukin Pokemon on.
 

4. Haudo munia tehokkaammin

Pokemonmunien hautuminen ei tiettävästi etene, jos liikut yli 25 km/h. Autolla ajaminen ei siis nopeuta munien hautomista.
 

5. Voit saada Pikachun heti ensimmäisenä Pokemoninasi

Juokse pois heti pelin alussa kohtaamasi Pokemonin luota. Kun olet jonkin aikaa juossut, sinun pitäisi kohdata Pikachu.
 

6. Säästä akkua

Pokemon GO syö tuhottomasti puhelimen akkua. On kuitenkin pari tehokasta tapaa ehkäistä tätä: Lataa Google Mapsista alueesi offline-kartta puhelimeesi ja säädä AR-kytkin pois päältä (niin että Pokemonia napatessasi et enää näe kameran kautta avautuvaa näkymää.)
 

7. Nämä ovat tehokkaimpia kehittyjiä

Haluatko kehittää (evolve) Pokemoniasi nopeasti? Panosta silloin seuraavien Pokemonien keräämiseen: Pidgey, Weedle, Caterpie ja Rattata. Jos sinulla on lisäksi Lucky Egg, voit kehittää ison erän näitä Pokemoneja kerralla – näin saat roppakaupalla XP:tä.
 

8. Nimeä käytetyimmät Pokemonisi tarpeen mukaan

Eniten käyttämäsi Pokemonit kannattaa nimetä niiden kykyjen tai ominaisuuksien mukaan, niin että osaat valita oikean Pokemonin nopeasti gym battlen alkaessa.
 

9. Käy vieraissa kunnissa

On erittäin todennäköistä, että kunnassasi tai kaupungissasi ei ole lähellekään kaikkia Pokemoneja. Joudut siis ylittämään kuntarajoja, jos todella haluat napata kaikki.
 

10. Vuorokaudenaika ja sää vaikuttavat ilmestyviin Pokemoneihin

Esimerkiksi Dark ja Ghost -Pokemonit ilmestyvät useammin yö- kuin päiväaikaan. Myös sää vaikuttaa: Vesi-tyypin Pokemoneja ilmestyy useammin sadesäällä.
 

11. Pokestopit päivittyvät 5 minuutin välein

Kun Pokestopit muuttavat väriään takaisin violetista siniseksi, voit palata keräämään itemejä.
 

Lisää juttuja aiheesta Lifestyle & vapaa-aika

Lähde: iMore, BuzzFeed
Kuva: Pixabay