Kummat ovat onnellisempia avioeron jälkeen: miehet vai naiset?

25.1.2018

Ei ole kovinkaan montaa otollisempaa tilannetta heitellä syytöksiä suuntaan ja toiseen kuin avioeron jälkeen. Tuoreen tutkimuksen mukaan 64 prosenttia naisista syyttää erosta entistä miestään, kun taas vain 44 prosenttia miehistä syyttää entistä vaimoaan.

Mutta miksi naiset ovat herkempiä syyttelemään? Pepper Schwartz, sosiologian professori ja yksi tutkijoista kertoo, että jakauma johtuu pitkälti syvälle juurtuneista uskomuksista liittyen sukupuolirooleihin.

”Naiset uskovat, että itsensä syyttely ei ole järkevää, kun taas miehet ajattelevat, ettei ole miehekästä syytellä vaimoa kaikesta,” hän sanoo.

 

75 prosenttia naisista haluaisi mieluummin olla yksin kuin onnettomassa parisuhteessa

Mutta ei tässä vielä kaikki. Naiset ovat yleisesti onnellisempia avioeron jälkeen verrattuna miehiin. 73 prosenttia naisista ei kadu avioeroa, mutta miehistä vain 61 prosenttia voi sanoa samaa.

Itse asiassa, 75 prosenttia naisista haluaisi mieluummin olla yksin, menestyviä ja onnellisia kuin onnettomassa parisuhteessa. Miehillä vastaava luku oli 58 prosenttia.

“Miehet pelkäävät enemmän yksinäisyyttä totuttuaan avioliittoelämään. Ja vaikka miehet pitävätkin avioliittoa instituutiona vanhanaikaisena, pysyttäytyvät he mieluummin avioliitossa, vaikka asiat eivät olisikaan aivan kunnossa,” Schwartz sanoo.

”Naiset sen sijaan arvostavat onnellisuutta enemmän kuin avioliittoa, ja he pelkäävätkin yleisesti vähemmän yksinäisyyttä.”

 

Lue myös: 5 tieteellisesti todistettua merkkiä joista tunnistat deittailevasi tulevan ex-puolisosi kanssa

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Women's Health
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Jakob Owens