Kuinka säästää ylimääräiset 1500 euroa tänä vuonna?

18.1.2018

Jokainen, joka on kiinnostunut rahan säästämisestä, on todennäköisesti kuullut 52 viikon haasteesta. Se on keino rakentaa säästövarallisuutta hiljalleen vuoden ajan – Aloitat säästämällä euron ensimmäisellä viikolla, 2 euroa toisella viikolla ja jatkat samaan malliin viikolle 52 asti, jolloin säästät 52 euroa. Kokonaisuudessaan tulet säästämään 1378 euroa, jos seuraat haastetta tunnollisesti vuoden loppuun saakka. Helppoa, eikö?

Vaikka haaste kuulostaakin ideana mahtavalta, voi se joillekin ihmisille olla mahdotonta. Vaikka aloittaminen onkin simppeliä, voi joillekin tuottaa suuria vaikeuksia säästää 50 euroa yhden viikon aikana. Mutta ideana pienten rahasummien säästäminen kerrallaan ja viikoittainen itsensä haastaminen on mielenkiintoinen.

Asiaa voi myös lähestyä monilta eri kanteilta, jos viikoittainen säästäminen ei kuulosta hyvältä. Voit esimerkiksi jakaa säästämisen pienempiin, päivittäisiin osiin.

 

Kuinka säästää?

Sen sijaan, että asettaisit sukanvarteen euron viikossa 52 viikkoon asti, yritä lähestyä asiaa pienemmällä mittakaavalla. Säästä euro päivässä ja kasvata summaa eurolla per päivä viikon loppuun asti; maanantaina säästät euron, tiistaina kaksi ja sunnuntaina 7 euroa. Aloita joka maanantai uudelleen ja säästät 28 euroa per viikko ja 112 euroa per kuukausi.

Vuoden loppuun mennessä säästöjä on kertynyt 1456 euroa, mikä tekee 78 euroa enemmän kuin perinteisessä 52 viikon haasteessa. Tulet siis säästämään enemmän rahaa kohtuullisemmilla kertasäästöillä.

 

Tapoja säästää

Säästöpossu

Jotkut ihmiset kokevat itsensä säästämismielessä tuotteliaammiksi, jos he käyttävät käteistä. Jos tunnistit itsesi ja laitat mieluummin fyysisiä kolikoita säästöön, hanki säästöpossu ja laita se esimerkiksi sänkysi viereen. Näin muistat laittaa sinne rahaa päivittäin. Muista tallettaa rahasi säännöllisesti.

Käytä rahasovellusta

Jos pidät enemmän digitaalisesta lähestymistavasta tai et käytä käteistä, voivat erilaiset sovellukset sopia sinulle paremmin. Muun muassa Qapital- tai Acorns-sovellukset voivat olla hyviä ystäviä tämänkaltaisissa säästämisprojekteissa.

Esimerkiksi Qapital antaa sinun säästää tietyn summan joka päivä, joka viikko tai joka kuukausi, minkä lisäksi siitä löytyy perinteinen 52 viikon säästöohjelma.

Jos et koe muistavasi rahansiirtoja, voit esimerkiksi asettaa automaattisen viikoittaisen 28 euron rahansiirron, ja näin rahasi menevät säästöön itsestään. Pankkitilisi kiittää, sillä vuoden lopussa se on lähes 1500 euroa muhkeampi.

 

Lue myös: 10 hyödyllistä, rahaa säästävää vinkkiä arkeen

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Apartmenttherapy.com
Lähde: Artikkelikuva: Pixabay / WerbeFabrik