Haluatko voittaa aina kivi-paperi-sakset -pelissä? Näin se onnistuu

25.7.2018

Tässä muutama niksi joiden avulla voitat kivi-paperi-sakset -pelit mennen tullen!

1. Jos pelaat miestä vastaan, aloita paperilla

Tilastot osoittavat, että miehillä on tapana aloittaa peli ”miehekkäällä” kivellä. Aloita sinä siis paperilla ja kerää ensimmäisen kierroksen pisteet!

2. Hävisitkö 1. kierroksen? Tee näin

Jos se olitkin sinä joka hävisit ensimmäisellä kierroksella, niin lyö toisella kierroksella pöytään se käsimerkki, joka olisi voittanut ensimmäisellä kierroksella. Ensimmäisen kierroksen voittaneella on tapana pitää kiinni ”voittavasta kädestään”, eli esimerkiksi ykköskohdan tapauksessa pysyä paperissa. Tällöin sinä tarjoaisit hänelle saksia.

3. Jos voitit, vaihda

Jos olet ekan rundin voittaja, vaihda kättä seuraavalla kierroksella. Tilastojen mukaan häviäjä antaa seuraavalla kierroksella paperin, jos hän hävisi ensimmäisen rundin kivellä. Jos hän hävisi paperilla, hän antaa seuraavaksi todennäköisesti sakset.

4. Alakynteen joutujan käytös on usein ennalta arvattavaa

Alakynteen joutuneella on taipumus vaihdella kättään ennalta-arvattavasti: Kivi, paperi, sakset, kivi, paperi… jne.

5. Kolmas kierros

On äärimmäisen harvinaista, että pelaaja antaisi kolme kertaa saman käden. Jos siis vastustajasi on antanut sinulle kaksi kertaa kiven, anna seuraavalla kierroksella hänelle sakset. Paperi on nimittäin todennäköisin jatke kahden kiven sarjalle.

6. Peitä silmäsi

Tutkimusten mukaan kivi-sakset-paperia kannattaa pelata silmät peitettynä: Tulokset ovat hieman parempia niin. Silmien peittäminen saa myös vastustajasi hämilleen, mikä parantaa omia mahdollisuuksiasi.

Lisää aiheesta Lifestyle & vapaa-aika

 

Lähde:

Kuva: Pixabay / Farmgirlmiriam