Juotko kahvisi mustana? – Saatat olla psykopaatti

25.1.2023

Kahvin juominen mustana voi olla terveellisin tapa nauttia kofeiinia, mutta se voi olla myös merkki siitä, että olet todellinen hirviö. Näin väittää tuore tutkimus, jonka mukaan kitkeristä mauista pitävät ihmiset omaavat muita todennäköisemmin psykopaatin piirteitä.

Innsbruckin yliopisto tutki 953 amerikkalaista aikuista, jotka olivat iältään keskimäärin 35. Osallistujat kertoivat tutkimuksessa, mistä ruoasta he pitävät eniten, minkä jälkeen heille tehtiin persoonallisuustestit.

Testeissä tutkittiin erilaisia piirteitä, kuten narsistisuutta, aggressiivisuutta, psykopaattisuutta ja ”arkipäivän sadismia”, kuten taipumusta nauttia toisten kivusta.

 

Kitkeristä mauista pitävät ihmiset ovat muita todennäköisemmin pahantahtoisia

Tutkimuksen tulokset osoittavat, että kitkeristä ja karvaista mauista pitävät ihmiset ovat muita todennäköisemmin pahantahtoisia. Kitkeriin ruokiin kuuluu mm. kahvi, olut, tonicvesi, selleri ja retiisi. Verrattuna muihin makuihin, kitkeryys oli selvästi eniten korrelaatiossa psykopaattisuuden kanssa.

Haluatko viettää aikaasi mukavampien ihmisten kanssa? Osallistujat, jotka saivat hyviä pisteitä miellyttävyydessä, pitivät makeista ruoista, kuten karkeista ja suklaakakusta ja vihasivat kitkeriä ruokia. Joten, jos huomaat jonkun ahmivan sokerileivoksia lähikahvilassa, mene tutustumaan häneen. Hän on todennäköisesti hyvä tyyppi.

 

Lue myös: Onko kahvi terveellistä?

Lue lisää: ruoka & juoma uutisia

Lähde: Cosmopolitan
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Cassidy Kelley