Euroopan suosituimmat urheilulajit

1.2.2018

Katsaus sporttisuuntauksiin

Aktiivinen ja terve elämäntyyli on monen eurooppalaisen prioriteetti, tammikuun ollessa kuukausi, jolloin monesti tehdään lupauksia liikkua enemmän. Mutta mitkä ovat Euroopan suosituimmat urheilulajit ja milloin ostetaan eniten urheiluvarusteita? ShopAlike tutki asiaa analysoimalla shoppailusivuston ostokäyttäytymistilastoja.

 

 

Kaksi urheilulajia pitää pintansa koko Euroopan alueella: pyöräily ja retkeily. Tämä antaa osviittaa siitä, että ulkoilusta on tullut enemmän kuin pelkkä trendi. Osa lajeista hyötyy uudesta teknologiasta, kuten potkulautailu, joka on ympäristöystävällinen tapa liikkua paikasta toiseen. Rullaluistelu ja kalastus ovat myös eurooppalaisten suosiossa.

 

 

Ostokäyttäytymisen perusteella pyöräily on Suomessa selvästi kaikista suosituin urheilulaji (36,5 % kaikista ostetuista urheiluvälineistä), laskettelun (12,2 %), lumilautailun (4,54 %) ja hiihdon (4,41 %) seuratessa perässä. Suomessa on kiinnostuttu myös sukeltamisesta, tenniksestä, potkulautailusta ja yleisurheilusta.

 

Infograafin tulokset perustuvat ShopAlike.fi-vertailusivuston suorittamaan tutkimukseen, jossa on koottu 12 kuukauden ajalta ostotilastoja ShopAliken urheiluvarusteiden kategoriasta (marraskuusta 2016 marraskuuhun 2017). Tiedot on kerätty 13 eri Euroopan maasta (Saksa, Itävalta, Alankomaat, Ranska, Tanska, Suomi, Ruotsi, Italia, Espanja, Puola, Unkari, Slovakia ja Tšekki), joissa kaikissa ShopAlikella on liiketoimintaa.

Lue lisää: liikunta & fitness uutisia

Lähde: Shopalike.fi
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay