Aiemmista intiimeistä kokemuksista kertominen: mitä kannattaa jakaa uudelle kumppanille?

13.7.2018

Kaikilla on oma historiansa, myös ”petipuuhien” elämään liittyen. Monet kuitenkin pähkäilevät, mitä siitä kannattaa jakaa uudelle kumppanille, ja mitä pitää omana tietonaan. Asiantuntijat Veronica Vaiti ja Leslie C. Bell kertovat, mistä kannattaa puhua kumppanin kanssa ­ ja mistä ei.

1. Älä paljasta “numeroasi”

Kumppaniesi määrä on täysin oma asiasi, ja sen paljastaminen voi herättää monia tunteita molemmissa osapuolissa ja jopa tuomitsemisen pelkoa. Jos kuitenkin haluat paljastaa numerosi, varmista ensin, että olet itse sinut määräsi kanssa.

2. Kerro mahdollisista taudeista

Aihe on varmasti vaikeaa ottaa esille, mutta jos tartunnan mahdollisuus on olemassa, sinun on kerrottava siitä kumppanillesi. Jos taas menneisyydessäsi on kokonaan pois hoidettu ”touhu”-tauti, kuten klamydia, ei siitä ole tarvetta puhua.

3. Älä kysele häneltä hänen kumien käytöstään

Kaikkien entisiin parisuhteisiin ei ole välttämättä kuulunut kumin käyttö. Se, onko hän sitä yleensä käyttänyt vai ei, ei kuulu sinulle, kunhan tautien tartunnan vaara on poissuljettu.

4. Ehdota testeissä käymistä

Voi olla hyvä idea ehdottaa, että molemmat kävisivät varmuuden vuoksi testaamassa itsensä ennen suhteessa etenemistä.

5. Keskustelkaa ”ennaltaehkäisystä”

Vaikka käyttäisit hormonaalista ehkäisyä, puhukaa siitä, aiotteko lisäksi käyttää kondomia ­mikä on suositeltavaa tuoreen kumppanin kanssa.

Lähde: glamour.com

Kuva: Unsplash / Felix jr Serrano

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia