8 erikoista käyttötarkoitusta pähkinävoille

26.7.2018

Ei ole mikään uutinen, että pähkinävoi on herkullista maultaan, mutta tiesitkö että pähkinvoita voi käyttää muuhunkin kuin ruoanlaittoon ja herkutteluun. Jotkut näistä kikoista voi kuulostaa hiukan oudoilta, mutta jokainen näistä todistetusti toimii. Katso vinkit alta!

1. Hävittää pahat hajut

Jotkut alueet kotona, kuten keittiö tai eteinen saattavat joissain asunnoissa haista ja jotkut hajut eivät vaan tunnu poistuvan kaupoissakaan myytävien tuotteiden avulla. Kokeile kemikaalisten suihkeiden sijaan pähkinävoita. Heitä ruokalusikallinen paistinpannulle ja anna paistua 2-4 minuuttia, tai kunnes kotisi tuoksuu lämpimän pähkinäiseltä.

2. Korjaa nahoissa olevat naarmut

Nahkatuotteisiin, kuten kenkiin ja huonekaluihin saattaa upota suuretkin summat rahaa, joten naarmujen löytyminen niistä voi olla suorastaan sydäntä särkevää. Hävittääksesi naarmut tai vain kiillottaaksesi nahkaa, tartu riepuun ja pähkinävoihin. Hiero ohut kerros pähkinävoita ympyrän muotoisin liikkein naarmun tai likaisen alueen päälle.

3. Toimii partavaahtona

Tämä kuuluu oudompiin vinkkeihin, mutta jos partavaahto on päässyt loppumaan ja muita keinoja ei löydy, niin pähkinävoi toimii myös partavaahtona. Pähkinävoissa olevat luonnolliset öljyt pitävät huolen, ettei terä leikkaa ihoa. Pähkinävoi sisältää myös paljon luontaisia aineita, jotka kosteuttavat ihoa.

4. Ei enää iniseviä ovia

Pähkinävoin sisältämät luonnolliset öljyt auttavat kitiseviin saranoihin. Hiero ohuesti saranan päälle ja pääset eroon ärsyttävästä äänestä nopeasti. Näin pääset nauttimaan rauhasta, hiljaisuudesta ja pähkinävoista.

5. Kiillottaa puun

Tähän pätee sama idea, kuin nahkan korjaamisen. Samalla tapaa pähkinävoi korjaa naarmut puussakin. Hiero ohut kerros pähkinävoita ja anna imeytyä noin tunnin ajan. Tämän jälkeen puhdista alue rätin avulla ja katso kuinka naarmut häviävät nopeasti pois.

6. Poistaa hintalappujen jättämät jäljet

Limainen, hintalapuista jäänyt jälki voi olla joskus ärsyttävä poistaa. Liima jämät saat näppärästi pois pähkinävoin avulla. Hiero pähkinävoita sormin liiman päälle ja pyyhi tämän jälkeen rätillä.

7. Kosteuttaa kuivuneet hiukset

Pähkinävoi hiuksissa voi kuulostaa hiukan oudolta aluksi, mutta lopputulos on tämän arvoinen. Pähkinävoi auttaa kosteuttamaan hiuksia ja lisäävät hiusten kiiltoa. Ota pieni kourallinen pähkinävoita ja hiero sitä suoraan päänahkaasi. Muista kuitenkin pestä hiukset normaalisti shampoolla sen jälkeen, kun olet pessyt pähkinävoin pois. Muutoin voi olla, ettet saa ulkona rauhaa linnuilta.

8. Poistaa purukumin vaatteista ja hiuksista

Kaksi asiaa joiden ei ikinä toivoisi kohtaavan on purukumi ja vaatteet (tai hiukset). Joskus vahinkoja kuitenkin sattuu ja jälleen kerran avuksi kannattaa kaivaa pähkinävoipurkki. Hiero ohut kerros purukumin jämien päälle ja anna olla 5-10 minuuttia, jonka jälkeen pyyhi pois kostean pyyhkeen avulla. Toimii vaatteisiin, mattoihin ja hiuksiin.

Katso lisää uutisia aiheesta lifestyle & vapaa-aika!

Lähde: tiphero.com
Kuva: pixabay.com / stevepb