7 siivousniksiä, jotka toivot oppineesi jo aiemmin

25.7.2018

Tässä seitsemän siivousniksiä joilla teet elämästäsi helpompaa ja siistimpää:

1. Puhdista kalkkitahrat sitruunalla

Sitruuna on luontaisesti hapan puhdistusväline, jolla saat pyyhittyä hanoista, suihkukopista ja peilistä kalkkitahrat pois. Et tarvitse edes suojakäsineitä! Leikkaa siis sitruuna puoliksi ja ei muuta kuin hinkkaamaan pintoja puhtaaksi! Voit lisätä sitruunan pintaan hieman suolaa puhdistavan efektin maksimoimiseksi (mutta älä hinkkaa suolaa peiliin!)

2. Puhdista suihkun suulake pussiniksillä ja etikalla

Suihkun suulake muuttuu vuosien myötä irvokkaan näköiseksi – niin irvokkaaksi, ettei siihen sitruunakaan välttämättä auta. Tarvitaan pussiniksiä: Laita suulakkeen ympärille muovipussi ja pussiin väkiviinaetikkaa. Sido pussi kiinni kuminauhalla, niin että suulake ui etikassa yön yli. Kalkit ovat aamulla tiessään!

3. Desinfioi pesusienesi mikrossa

Vessanpöntön puhdistamisen – tai muuten vaan pitkän käyttöiän – jälkeen kannattaa rätit ja sienet desinfioida. Pese sieni/rätti normaalisti ja anna sen kuivaa. Heitä se sitten mikroon ja mikrota minuutin ajan täydellä teholla. Näin kaikki bakteerit kuolevat.

4. Lasinsiruja? Paahtoleipä auttaa!

Menikö juomalasi rikki? Ei hätää! Ota pari vaaleaa paahtoleipää ja painele niitä lattiaa vasten. Lasinsirut tarttuvat paahtoleipään. Muista heittää paahtoleipä heti roskiin kun olet painellut lasinsirut siihen, ettei kukaan tee siitä epähuomiossa itselleen kohtalokasta välipalaa.

5. Jälkiä nahkasohvassa? Kenkälankki auttaa!

Onko kissa raapinut nahkakalusteisiin jälkiä? Ei hätää – saat piilotettua jäljet erittäin näppärästi kenkälankilla!

6. Puhdista hopeaesineesi

Vuoraa uunivuoka alumiinifoliolla ja kaada vuokaan kuumaa vettä. Lisää desi suolaa ja desi ruokasoodaa ja sekoita. Anna Hopeaesineiden liota puoli tuntia. Puhdasta ja kiiltävää!

7. Kuivaa kastuneet kengät supernopeasti

Työnnä kengät täyteen sanomalehteä ja valkoista, kuivaa riisiä. Kengät ovat kuivat tuossa tuokiossa!

Lisää juttuja aiheesta Lifestyle & Vapaa-aika

Lähde: List25
Kuva: Pixabay / Orzalaga