6 Asiaa, jotka absolutistit toivovat muiden ymmärtävän

13.6.2018

Juomisen säännöistä puhutaan paljon, mutta absolutistien roolista puhutaan harvoin. Heilläkin on kuitenkin tunteet, ja he haluavat tulla kuulluksi. Kysyimme absolutisteilta, mitä he haluaisivat alkoholilla läträävien ihmisten ymmärtävän.

 

1. Laskun jakaminen ei ole aina reilua

Noin 30 prosenttia keskimääräisistä ravintolalaskuista koostuu alkoholijuomista. Kun ihmiset käyvät isommalla porukalla syömässä, ei ole mitenkään harvinaista jakaa laskua. Harvoin kukaan sitä protestoikaan.

Jos porukkaan kuuluu absolutisteja, tilanne on toisenlainen. Heistä laskun jakaminen voi tuntua kiusalliselta ja epäreilulta, eikä mikään ihme. Ei ole mukavaa maksaa omaisuutta toisten kalliista alkoholijuomista.

 

2. Absolutistitkin tarvitsevat tukea

Monet alkoholismista toipuvat ihmiset eivät arvosta alkoholista kieltäytymisen hehkuttamista tai asian esille nostamista.

Eräs 32 vuotta raittiina ollut nainen kertoi olevansa kyllästynyt selittämään absolutismiaan. Häneltä kuitenkin kysytään asiasta jatkuvasti. Hän pyrkii suhtautumaan asiaan huumorilla ja kertoo olevansa allerginen alkoholille.

On myös tärkeää muistaa, etteivät kaikki kieltäydy alkoholista raitistuakseen. Joillakin uskonto tai terveydentila kieltää alkoholin käytön. Jotkut haluavat säästää rahaa ja jotkut eivät vain pidä sen mausta.

 

3. He eivät pidä siitä, jos rohkaiset heitä juomaan

Alkoholin käyttäjillä on pakkomielteinen taipumus ottaa absolutistien juomatottumukset puheeksi, kertoo eräs haastatelluista. Usein keskustelu muuttuu tuomitsevaksi, mikä kertoo paljon alkoholin käyttäjien epävarmuudesta ja valinnasta juoda alkoholia.

Absolutistit kohtaavatkin paljon painetta juoda: ”Älä viitsi, ota edes yksi lasillinen.” ” Rentoudu!” ”Ei voi olla hauskaa ilman viinaa!” On epäkunnioittavaa ja nöyryyttävää rohkaista absolutisteja juomaan alkoholia.

 

4. Absolutistien tehtävä ei ole pitää muista huolta

Vaikka useimmat absolutistit mielellään auttaisivat humalaisen ystävänsä kotiin, alkoholia käyttävien ei tule olettaa, että heidän turvallisuutensa olisi absolutistiystävien vastuulla. Absolutisteihin ei tule suhtautua lastenhoitajina eikä alituisina autokuskeina, jotka odottavat muita ratin takana koko yön.

 

5. Absolutistit tarvitsisivat parempia juomavaihtoehtoja baareissa ja ravintoloissa

Monet alkoholistit haluaisivat saada muitakin juomavaihtoehtoja, kuin limuja, jääteetä, kahvia ja vettä. Miksi raittiuden pitää tarkoittaa sitä, että joudut ostamaan ylihinnoiteltua vettä koko illan ajan?

Jossain illanviettopaikoissa tarjotaan jo alkoholittomia drinkkejä, mutta ne ovat edelleen liian harvassa.

 

6. Humalaisten seurassa ei ole oikeasti niin hauskaa olla

Absolutistien mielestä humalaisten tulisi joskus katsoa itseään peilistä ja miettiä, pitävätkö he näkemästään. Eräällä vastanneella on pari kaveria, joiden alkoholin sietokyky ei ole erityisen hyvä. ”Toinen pyytelee minulta anteeksi noin 50 kertaa minuutin aikana ja toinen muuttuu vihaiseksi ja väkivaltaiseksi.”

Usein humalaiset olettavat olevansa hauskoja ja hyviä keskustelijoita, vaikka tilanne olisi todellisuudessa aivan toinen. Monet muuttuvat humalassa myös hyvin sentimentaalisiksi ja tunnustavat alituisesti rakkauttaan kaikkia kohtaan.

 

Lue myös: 22 asiaa, joita ei tulisi koskaan sanoa ihmiselle, joka ei juo alkoholia

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Huffington Post
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Kelsey Knight