5 tärkeää vinkkiä hotelleissa asuville – näiden avulla stressitasokin pysyy matalalla

8.11.2016

Meistä kaikki eivät ole kokeneita matkailijoita, jotka tietävät kaikki pienet vinkit ja kikat, jota matkustamiseen liittyy. Tämän ei tarvitse kuitenkaan tarkoittaa sitä, että sinun joutuisi jäädä jostain paitsi. Tässä muutama oleellinen, hotelleihin ja niissä asumiseen liittyvä vinkki kokeneilta matkailijoilta.

Hotelleissa halutaan viihtyä ja stressitason olisi hyvä olla mahdollisimman matalalla. Olit sitten työ- tai lomamatkalla, niin hotellista aiheutuvat lisäharmit eivät ketään kiinnosta.

Nämä vinkit kattavat aiheita pakkaamisesta lentämiseen ja huoneen tekemisestä mahdollisimman mukavaksi itsellesi. Nämä haltuun ja huonetta tilaamaan!

1. Kannattaa mielummin varoa, kuin katua

Kun pakkaat käsimatkatavaroitasi, niin muista aina pakata yksi varavaatekerta sekä suurin osa hygieniatuotteistasi. Pelottava totuus kuitenkin on se, että laukku saattaa matkan aikana hävitä tai jumittua johonkin määrittämättömään paikkaan määrittämättömän pitkäksi ajaksi. Tästä voikin sitten seurata se, että kun saavut hotelliin, niin mukana ei olekaan juuri mitään tarpeellista omaisuutta.

Pakkaa nämä varatavarat kaiken varalta. Jos jotain kävisi, niin todennäköisesti laukkusi toimitetaan suoraan hotelliisi parissa päivässä, mutta näin pärjäät ainakin siihen asti.

5vinkkia_hotelleissa_asuville_2

2. Pidä huolta järjestyksestä

Varsinkin jos satut olemaan hiukan siisteysintoilija (jossa ei tietenkään ole mitään pahaa), niin näihin taitettaviin matkahyllyihin ihastut varmasti! Ne ovat äärettömän käteviä, mahtuvat hyvin laukkuun ja avautuvat nätisti perillä sekä pitävät vaatteesi täydellisessä järjestyksessä.

Paras puoli tässä onkin se, että sinun tarvitsee vain nostaa hylly laukustasi ja voit ripustaa sen suoraan vaatekaappiin hyllyssä olevien koukkujen avulla. Erittäin kätevää ja aikaa säästävää!

3. Pakkaa ainoastaan tarvittavat tavarat

Pitääksesi paikat järjestyksessä ja välttyäksesi turhalta sotkulta ja roinalta (sekä pitää huoli siitä, ettei laukku paina liikaa), niin yritä pakata ainoastaan tarvittavat vaatteet ja tavarat laukkuun. Käy kerran läpi kaikki tavarat, jotka olet päättänyt ottaa mukaan ja mieti, voisitko kenties jättää jotain pois ja tarvitsetko tosiaan neljää paria kenkiä. Todennäköisesti et.

Kannattaa muistaa myös se, että monet hotellit tarjoavat hengarit, silitysraudat, hiusharjat ja monet muut tavarat ilmaiseksi. Jos huoneesta et suoraan jotain löydä, niin kysy respasta, jos hotellilta löytyisi sitä mitä tarvitset.

4. Varaa huoneesi suoraan hotellista

Monet sivustot saattavat yliveloittaa ja heillä on usein hyvin tiukka käytäntö peruutuksien osalta, josta saattaa hyvinkin koitua ongelmia, jos jotain tapahtuu tai kaikki ei vain mene putkeen ennen reissua.

Jos varaat huoneesi suoraan hotellista, niin luultavammin hotelli pystyy myös helpommin tyydyttämään tarpeesi ja todennäköisesti ovat joustavampia mahdollisten peruutuksien suhteen, kunhan ilmoitat asiasta 24 tuntia ennen ajankohtaa.

5. Ota selvää mahdollisesta, ilmaisesta WiFi-verkosta

Fakta kuitenkin on, että jotkut hotellit edelleen laskuttavat netin käytöstä. Jos maksat jo huoneesta ja veroja, niin miksi sinun pitäisi pulittaa 10€ päivässä netin käytöstä?

Tarkista, että hotelli ilmoittaa selvästi ilmaisesta WiFistä nettisivuillaan. Voit myös aina soittaa ja varmistaa asian, jos olet epävarma. Jos ilmaista yhteyttä ei olisikaan tarjolla, niin kysy rohkeasti, että voisiko sen sisällyttää huoneen hintaan. Aina kannattaa kokeilla.

Nyt rohkeasti seuraavaa matkaa suunnittelemaan! Näiden vinkkien avulla pysytkin kätevästi erossa muutamista mahdollisista ongelmista, joihin matkoilla saattaa silloin tällöin tömätä.

Bon voyage!

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: tiphero.com
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay
Lähde: Sisältökuva / soniastravels