Näiden niksien avulla saat juuri sen mitä haluat

30.7.2018

Näillä viidellä psykologisella niksillä saat tahtosi läpi!

1. Matki keskustelukumppanisi kehonkieltä

Kun tapaat uuden ihmisen, imitoi hieman hänen kehonkieltään. Tuunaa puhetyyliäsi, istuma-asentoasi ja mahdollista puheen aikaista käsielehtimistä vastaamaan keskustelukumppanisi tyyliä. Näin keskustelukumppanisi kokee alitajuista yhteyttä kanssasi.

2. Pyydä toista tekemään sinulle pieni palvelus

Kun toinen tekee sinulle pienen palveluksen, tämä ele vahvistaa toisen tunnetta siitä, että olet hyvä tyyppi – koska miksi sinulle muuten kannattaisi tehdä palveluksia? Näin voit ”lämmitellä” toista vaativampia pyyntöjäsi varten.

3. Pyydä ensin isoa palvelusta – sitten vasta haluamaasi palvelusta

”Voisitko hoitaa kissaani tänä viikonloppuna, voisithan?”
”Tänä viikonloppuna… een taida pystyä…”
”Okei, no voisitko viedä tämän kirjeen postiin?”
”Juu, onnistuu”
Esimerkkitapauksessa kissanhoito ei siis ollut alun perinkään tavoitteena, vaan pelkkä kirjeen postittaminen. Rinnastamalla postituksen paljon isomman palveluksen kanssa, kirjeen vieminen postiin tuntuukin todella pieneltä palvelukselta, minkä ansiosta siihen on helppo suostua.

4. Mene deiteille tunteita herättävään elokuvaan

Ei ole väliä millaisia tunteita elokuva herättää. Jos saat deittisi tarttumaan sinuun leffan aikana – olkoon syynä kauhu tai ihastus – niin on todennäköistä, että suhde etenee ainakin hetkellisesti syvällisempään suuntaan. Tämä johtuu siitä, että aivot eivät aina ymmärrä, mikä niitä stimuloi – onko se elokuva vai vieressä istuva deitti.

5. Käytä ryhmäpainetta hyväksesi

Ihminen on sosiaalinen eläin. Tästä syystä hän on yleensä samaa mieltä asiasta kuin asiasta, jos suurin osa hänen ympärillään olevista ihmisistä on samaa mieltä asiasta. Asian todenperäisyydellä ei ole suurta merkitystä.

Lisää juttuja aiheesta Lifestyle & Vapaa-aika

Lähde: BuzzfeedBlue
Kuva: Unsplash / rawpixel