5 nerokasta käyttötarkoitusta silitysraudalle

25.7.2018

Luulitko, että silitysraudasta on vain paitojen silittämiseen? Kuinka väärässä olitkaan!

1. Laminoi silitysraudalla

Haluatko laminoida paperin? Et tarvitse kalliita laitteita sen tekemiseen – silitysrauta riittää! Osta laminointimuovia ja aseta laminoitava paperi muovien väliin. Sitten aseta muovien päälle pyyhe ja säädä silitysrauta kovalle kuumuusasteelle. Paina silitysrautaa reilusti pöytää vasten samalla kun silität. Käännä paperi ja toista sama käsittely toisellekin puolelle. Näin helposti voit itse laminoida esitteesi!

2. Korjaa lommot parketista

Lommoja parketissa? Ei hätää! Lorauta vettä lommon päälle ja aseta sitten kostea pyyhe sen päälle. Aseta silitysrauta hyvin kuumalle asetukselle ja silitä pyyhettä hitain, pyörivin liikkein. Anna puun asettua minuutin ajan – ja kas, lommo on poissa!

3. Siivoa pois steariinitahrat

Steariinitahrojen poistaminen voi olla todella työlästä. Silitysraudan kanssa onnistut helpommin: Aseta kuivaa talouspaperia tahran päälle ja säädä silitysrauta alhaiselle lämpötilalle. Pyöritä silitysrautaa tahran päällä hitain, pyörivin liikkein. Tahra tarttuu paperiin ja jää siihen!

4. Poista repsotukset tarroistasi

Onko suosikkitarrasi reuna alkanut repsottaa? Ei hätää! Säädä silitysrautasi alhaiselle lämmölle ja aseta tarran päälle alumiinifoliota. Silitä tarraa 15 – 20 sekuntia. Ei enää repsottavia reunoja!

5. Sulje lihapakkaukset tiiviisti

Käytitkö vain osan pakastelihapakkauksesta? Pakkaus kannattaa sulkea kunnolla ennen kuin heität lihan takaisin pakkaseen. Kuten varmaan jo arvaat, voit silittää pakkauksen kiinni. Ota alumiinifoliota ja taita se pakkauksen avatun reunan yli niin, että folio peittää pakkausta sekä etu- että takapuolelta. Säädä silitysrauta erittäin kuumaksi ja silitä foliolla peitettyä pakkauksen reunaa, samalla voimakkaasti painaen. Tsekkaa työn jälki 20 sekunnin kuluttua. Pakkauksen pitäisi olla jälleen hermeettisesti suljettu, ja voit laittaa sen takaisin pakkaseen!

Lisää juttuja aiheesta Lifestyle & Vapaa-aika

 

Lähde:

Kuva: Unsplash / Volha Flaxeco