4 uutta asennetta voivat muuttaa elämäsi positiivisemmaksi

23.11.2016

Kiire, väsymys ja stressi saavat meidät usein unohtamaan itsemme. Huolehdimme kyllä ensin muista, mutta kuka huolehtii meistä? Pitkittynyt itsensä laiminlyöminen saattaa johtaa loppuunpalamiseen ja masennukseen. Monet vanhat henkiset opit ja uudet itsensäkehittämisoppaat tarjoavat ratkaisuja oman elämän parantamiseen ja oikeisiin asenteisiin itseään kohtaan. Tässä minusta neljä tärkeimmästä päästä olevaa ajatusta:

Tunne tunteet

On tärkeää pitää tuntosarvet pystyssä omaa mielentilaansa kohtaan. Pysähdy hetkeksi ja tarkkaile, mitä tunnet. Jos olosi on surullinen ja lopahtanut, olet todennäköisesti asettanut omat tavoitteesi liian korkeiksi tai et kunnioita omia tarpeitasi ja tilanne vaatii tarkastelua ja korjaamista. Tunteet heijastelevat sisäistä mielentilaasi ja ovat sinulle merkki siitä, oletko menossa oikeaan tai väärään suuntaan. Niitä kannattaa kuunnella ja tarkastella.

LUE MYÖS: 5 keinoa oman rentutumishetken järjestämiseen

nama-4-asennetta-voivat-1

Asetu samalle aaltopituudelle kroppasi kanssa antamalla aikaa itsellesi

Itsetuntemuksessa on olennaista kuunnella elimistön signaaleja ja viettää aikaa itsensä kanssa. Pelkkä pikainen tervehtiminen ei riitä, vaan itseensä pitää uppoutua ja viettää aikaa rauhassa omassa energiassaan. Tähän pääset parhaiten joogaamalla, kävelemällä tai saunomalla yksin, kuuntelemalla rauhassa musiikkia tai tekemällä sitä, mikä sinulle on mieleistä. Järjestä kotiisi oma paikka lempitekemisellesi. Se voi olla jooganurkkaus, lukupaikka tai taidetila. Tärkeintä on, että sinä voit siellä hyvin.

Energia ja luovuus kumpuavat itsensä kanssa vietetystä ajasta. Niinä hetkinä vapaudumme stressistä ja lataamme akkumme. Niitä hetkiä kannattaa mahduttaa jokaiseen päivään.

Tunnista hyvä edessäsi

Usein olemme liian kiireisiä. Kuljemme kuin sumussa ja kiinnitämme huomiomme asioihin, joista emme pidä ja jotka haluaisimme muuttaa. Käytämme aikamme näiden asioiden murehtimiseen. Kaikki muuttuu, kun hyväksymme tilanteemme ja opimme kiinnittämään huomiota hyvään. Kun avaamme silmämme ja mielemme, tunnistamme ihmiset, joiden seura tekee meille hyvää ja tilaisuudet, joihin kannattaa tarttua. ”Maailma muuttuu, kun näkökulma muuttuu”, opetti jo Aristoteles.

LUE MYÖS: 4 tapaa hulehtia itsestäsi ja saada urasi nousuun

nama-4-asennetta-voivat-3

Harjoittele kiitollisuutta

Kiitollisuuden positiivisesta vaikutuksesta puhutaan nykyään paljon. Kiitollisuus edistää omaa onnellisuutta ja saa aikaan paljon hyvää. Sanotaan, että kiitollisuutta kannattaa harjoitella. Kun 30 päivän ajan on kiitollinen joka päivä mahdollisimman monesta asiasta, oppii mieli pian katsomaan negatiivisten asioiden ohi ja uskomaan, että olemme ansainneet lisää kiitollisuuden aiheita. Lopulta oma mieli on niin paljon kevyempi, ettei vanhaan halua enää palata.

Lue lisää: hyvä mieli & onni uutisia

Kirjoittaja:

Luova yrittäjä, kuvaaja, kaikesta terveellisestä ja kauniista inspiroituva bloggaaja ideoi ruokaa, joka hellii makuhermoja ja hyvinvointia, on helppoa valmistaa ja aineet ovat helposti saatavilla. Resepteissä ei ole sokeria eikä jauhoja. Ruoan lisäksi lifestyle-kirjoituksissa inspiroidutaan hyvästä olosta, jooga & spa-tunnelmista, onnellisuudesta ja stessinhallinnasta, matkoista maailmalla, Suomen saaristosta ja kodin sisustamisesta.