Huijaa aistejasi näillä kosketustempuilla!

26.7.2018

Kosketus ja muut aistit ovat erottamattomasti yhteydessä toisiinsa. Tässä neljä erikoista kosketustestiä jotka todistavat tämän.

1. Liitutaulutemppu

Ääni ja kosketus ovat yllättävällä tavalla yhteydessä toisiinsa. Tee testi: Kirjoita jotain liitutaululle, normaaliin tapaan. Sitten laita tulpat korviisi ja kirjoita sama asia uudelleen. Huomaat miten liitutaulu tuntuu jälkimmäisellä kerralla tasaisemmalta, kun et kuule liidun ääntä.

2. Mielikuvitustemppu

Laita kätesi yhteen, etusormet suorassa – niin kuin olisit ampumassa sormipistoolilla. Jätä etusormien väliin reilu sentin rako. Pyydä sitten kaveriasi pyörittämään sormiaan etusosormiesi ympäri niin kuin hän kieputtaisi lankaa sormiesi ympärille. Etusormesi alkavat kuin taikaiskusta lähentyä toisiaan!

3. Lämpötemppu

Ota kolme kulhoa, ja täytä ne vedellä: Yksi kulho kuumalla, toinen jääkylmällä ja kolmas huoneenlämpöisellä. Pidä käsiäsi yhtä aikaa kuumassa ja kylmässä vedessä minuutin ajan, ja laita sitten molemmat kätesi huoneenlämpöiseen veteen. Huomaat erikoisen ilmiön: Käsiesi lämpötilat tuntuvat vaihtavan paikkaa alkutilanteeseen nähden.

4. Tunnottomuustemppu

Jos tuntoaisti ei tunnu toimivan jossakin kohdassa kehoasi, aivosi välittävät sinulle tunteen, että kyseinen kohta on puutunut. Voit feikata tämän tunteen: Aseta oma kätesi kaverisi kättä vasten, kuin olisitte lyömässä läpyjä. Tunnustele sitten hetken ajan yhdessä olevia etusormianne. Huomaat että etusormesi alkaa tuntua siltä kuin siihen olisi ruiskutettu puudutusainetta.

Lisää juttuja aiheesta Lifestyle & vapaa-aika

 

Lähde:

Kuva: Unsplash / Milada Vigerova