4 ihonhoitovinkkiä ikääntyneelle iholle

25.6.2018

Oletko kyllästynyt hieromaan ihoosi ties mitä anti­age­voiteita, jotka eivät millään tunnu toimivan? Enää ei tarvitse, sillä näiden muutaman yksinkertaisen keinon on tieteellisesti todistettu auttavan ikääntyneeseen ihoon!

1. Hoida ihoasi retinolilla

Yhdysvaltalaisen ihotautilääkäri Jennifer Linderin mukaani A­vitamiinimolekyyli nimeltään retinol on ehdottomasti paras lääke ikääntymistä vastaan. Se vähentää ihon juonteita, tasoittaa värieroja ja kiristää huokosia tehokkaasti, ja se auttaa myös akneen. Kun käytät retinolia sisältävää voidetta säännöllisesti, huomaat ryppyjen vähenevän jo kuuden viikon sisällä!

2. Harrasta aerobista liikuntaa

Kuntopyöräily tai juoksulenkki pari kertaa viikossa voi vähentää vuosia kasvoiltasi! Aika siis ottaa jalat tai pyörä alle ­ koskaan ei ole liian myöhäistä.

3. Hiero kasvojasi

Tutkimusten mukaan kasvohieronta sekä parantaa mielialaa, että auttaa vähentämään kasvojen turvotusta. Tulokset alkavat näkyä, jos hierot kasvojasi muutaman kerran viikossa kolmen kuukauden ajan. Silmäpussien ja tummille silmänalusten poistamiseksi sanfransiscolainen kosmetologi Kristina Holey neuvoo hieromaan silmänympäryksiä silmänympärysvoiteella.

4. Lisää ruokavalioosi vihanneksia

Ei sinua lapsena turhaan käsketty syömään vihanneksiasi. Kuten tiedetään, ne ovat täynnä ravitsevia vitamiineja, joista monet myös vähentävät ikääntymisen merkkejä. Esimerkiksi porkkanasta saatava A­vitamiini auttaa tummiin läiskiin ja ihon epätasaisuuksiin. Punakaalista taas saat E­vitamiinia, joka ehkäisee tulehduksia, sekä runsaasti kuituja, jotka laskevat kortisolitasoja ja ehkäisevät silmien ympärille syntyviä juovia. C­vitamiini puolestaan auttaa korjaamaan ihon kollageenia ja vahvistamaan soluja. Sitä on runsaasti esimerkiksi paprikassa.

Lähde: glamour.com
Kuva: Unsplash / Ali Marel