Naiset kyllästyvät parisuhteissaan seksiin vuoden jälkeen

24.11.2017

Mikä syö sinun intohimosi?

Joillekin kyse voi olla arroganssista tai kiroilusta, joillekin tatuoinneista tai lävistyksistä.

Tuoreen tutkimuksen mukaan naiset menettävät kiinnostuksensa seksiin kumppaninsa kanssa vain 12 kuukauden yhdessäolon jälkeen.

 

Naiset kyllästyvät seksiin selvästi miehiä nopeammin

Brittiläisessä tutkimuksessa kyseltiin 1839 mieheltä ja 6669 naiselta heidän seksitilanteistaan ja havaittiin, että naiset kyllästyvät selvästi miehiä nopeammin seksiin iän karttuessa. Naisten intohimoja laski myös alle viisivuotiaat lapset sekä synnyttäminen vuoden sisällä tutkimuksen teosta.

“Kyse voi olla vanhemmuuden tuomasta väsymyksestä ja siitä, että päivittäinen stressi vaikuttaa miehiä enemmän naisiin,” tutkijat selittivät. Muita syitä halujen laskemiseen olivat mm. läheisyyden puute, kommunikaatio-ongelmat sekä terveysongelmat.

Lisäksi esimerkiksi kokemukset pakotetusta yhdynnästä laskivat haluja joidenkin naisten kohdalla. Naisilla seksi kiinnosti vähiten 55 ja 64 ikävuoden välillä, kun miehillä vastaava väli oli 35-44.

 

Menopaussilla ei tekemistä tulosten kanssa

Tutkijat olivat kuitenkin vakuuttuneita, että ikävuosilla ei ollut mitään tekemistä menopaussin kanssa, vaikka ikävuodet keskittyvätkin siihen vaiheeseen naisilla.

Vaikka sekä miehet että naiset kertoivat tutkimuksessa omaavansa lattean vietin, naisilla vietin kuihtuminen on kaksi kertaa todennäköisempää. Kaiken kaikkiaan 34 prosenttia naisista ja 15 prosenttia miehistä kertoivat turhautumisestaan seksiin.

Vanhemman ikäpolven naisista 40% oli tyytymättömiä seksielämäänsä, minkä tutkijat uskovan johtuvan perhe-elämän ja töiden aiheuttamasta paineesta sekä stressistä.

 

Lue myös: Tähän aikaan suurin osa pariskunnista harrastaa seksiä

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Independet.co.uk
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / freestocks.org