3 tapaa tuhota avioliitto

5.7.2018

Syyllistytkö sinä näihin asioihin? Kun haluamme, että avioliittomme toimii pitkään, niin yksi asia joka auttaa eniten on yrittäminen. Et voi odottaa muutosta jos kummatkaan osapuolet eivät ole valmiita kokeilemaan uusia asioita ja tapoja ajatella.

Jos jatkuvasti luotat vanhoihin parisuhdetta myrkyttäviin tapoihin, joilla käsittelet ja lähestyt riitatilanteita ja stressaavia ongelmia, niin huomaat pian olevasi noidan kehässä. On aika murtaa kehä ja näyttää kumppanillesi hiukan rakkautta.

Your Tango lähestyi parisuhdeasiantuntijoita ja kysyi mitkä ovat yleisimmät toimintatavat, jotka tuhoavat parisuhdetta ja miten niistä pääsisi eroon. Kun tajuat, että sinun on muutettava tapojasi olet jo aloittanut muutoksen, joka johtaa terveellisempään parisuhteeseen.

1. Valitset stressin hauskanpidon sijaan

On niin helppoa tulla imaistuksi keskelle draamaa rakkaan kanssa. Monesti tuntuu helpommalta pysyä vihaisena toiselle, niin oman asenteen muuttaminen voi tehdä ihmeitä.

“Jos sivuttaa nautinnon ja päättää elää stressin ja kaaoksen keskellä, niin se voi ajan myötä huomattavasti heikentää parisuhteen laatua.” sanoo parisuhdevalmentaja Pam Denton.

“Käsittelemättömät tunteet ja puhumattomat sanat, jotka syntyvät stressaavissa tilanteissa voivat vähentää nautinnon määrää parisuhteessa ja tehdä parisuhteesta kuivan ja huomiota tarvitsevan. Stressin valitseminen voi rakentaa muurin sydämesi ympärille, jolloin et enää kykene vastaanottamaan rakkautta samalla tavalla.”

2. Riitelet rumasti sen sijaan, että oikeasti pyytäisit mitä haluat.

Kumppanin kanssa riitely voi muuttua rumaksi todella nopeasti jos et ole varovainen. Sen sijaan, että heität ilmoille jatkuvasti loukkauksia, niin yritä kommunikoida selvästi mikä sinua vaivaa ja miten toivoisit että asia ratkaistaisiin.

“Avioliitto ei ole helppoa ja on normaalia, että kumppanit silloin tällöin hermostuvat toisiinsa” sanovat kasvatusasiantuntijat Elaine Taylor-Klaus ja Diane Dempster.

“Mutta loukkauksien ja piikkien heitteleminen sen sijaan, että selkeästi ilmaisisit huolesi ja halusi voi hitaasti mutta varmasti johtaa vaimentuneisiin tunteisiin toista kohtaa ja korvata ne piilotetulla halveksunnalla. Sarkasmin ja pettyneen muminan sijaan yritä selvästi ja yksinkertaisesti kysyä sitä mitä haluat – ilman syyttämistä. Keskity siihen mitä haluat eikä siihen mitä et halua – ja pidä huoli, että äänensävysi ja asenteesi kuulostavat huolehtivalta (tai vähintään luonnolliselta) ilman taka-ajatuksia tai myrkyllistä äänensävyä.”

3. Unohdat läheisyyden tärkeyden.

Sinun kannattaa aina pyrkiä osoittamaan halua läheisyyteen, vaikka olisitte olleet yhdessä kuinka pitkään tahansa. Kun laiskistut asian suhteen, niin kumppanisi voi alkaa tuntemaan olonsa ei-halutuksi ja ei-rakastetuksi, joka voi johtaa monenlaisiin ongelmiin.

Gottmanin tutkimuksessa huomattiin, että parit usein vihjailevat läheisyyden kaipuusta kumppania kohtaan.” sanoo parisuhde- ja perheterapeutti Lianne Avila.

“Se voi olla niinkin yksinkertaista, kuin hymyileminen tai toisen pyytäminen ulos treffeille. Tärkeintä on, että ele tehdään rakkaudesta ja, että kumppanisi ymmärtää vihjeen. Kun kerran jätät toisen eleen huomioimatta ja käännät pääsi, niin sinun täytyy kääntä päätäsi viisi kertaa toiseen suuntaan korvataksesi sen. Kutsumme tätä 1:5 todennäköisyydeksi.”

Katso lisää uutisia aiheesta seksi & romantiikka!

Lähde: yourtango.com
Kuva: Unsplash / Andrew Itaga