13 rahansäästövinkkiä nerokkailta naisilta

6.7.2018

Talouden tehokkaana hoitajana oleminen voi olla joskus rankkaa – kun rahaa tulee tilille, niin vupsista heijaa ja kaikki meni. Mikä ärsyttävämpää on yrittää säästää rahaa talteen ja huomata myöhemmin, että sinne meni taas kaikki säästöt. Fakta kuitenkin on, ettei säästämisen tarvitse olla niin rasittavaa ja hankalaa kuin miltä se ajatuksen tasolla ehkä tuntuu.

Tässä 13 vinkkiä, 13:sta naiselta. Kuten huomaat pieni teko silloin tällöin voi viedä pitkälle. Ehkä jopa pitkälle matkalle?

1. Hän säästää 15€ viikossa laittamalla jokaisen 5 euron setelin talteen.

“Aina kun san käsiini 5 euron setelin, niin laitan sen talteen kirjekuoreen. Suuren summan laittaminen kerralla syrjään voi tuntua jopa rahan haaskaukselta mutta koska 5€ on kuitenkin suhteessa sen verran pieni luku ja tuhlaisin sen todennäköisesti hyvinkin nopeasti, niin uhraus ei tunnu läheskään niin pahalta.”

– Ronnette, 30v

2. Hän säästää 100€ kuussa palkkapäivän rituaalin avulla.

“Aina kun saan palkan, niin laitan siitä 100€ talteen, ennenkuin maksan laskut, vuokran, tai muut menot. Säästötililtä nostaminen vaatii myös fyysisen käynnin pankissa, joten tämä toimii.”

– Heather G. 28v

3. Hän säästää 40-50€ viikossa pitämällä kirjaa parhaista happy hour -tarjouksista.

“Pidän puhelimessani kirjaa kaikista parhaista tarjouksista kaupungissa. Tämä ei pelkästään säästä minulta rahaa vaan aikaa, kun etsimme kavereiden kanssa paikkaa minne mennä.”

– Patrice W. 33v

4. Hän säästää 20€ viikossa juoksemalla salille, julkisilla kulkemisen sijaan.

“Jokainen julkisilla liikkuminen maksaa n. 3€, joten säästän viikossa aikalailla, kun juoksen salille. Rahan säästämisen lisäksi saan lämmiteltyä valmiiksi ennen treenien alkamista. Win-win.”

Ashley G. 29v

5. Hän säästää 45€ viikossa käyttämällä kanta-asiakaskortteja.

“Käytin aikoinaan paljon rahaa ulkona syömiseen mutta en halunnut kuitenkaan luopua siitä. Nyt käytän kanta-asiakaskortteja eri ravintolaketjuihin, esim. osta neljä ateriaa ja saat viidennen ilmaiseksi tai osta ateria ja saat jälkiruoan ilmaiseksi.”

– Sharonda M. 42v

6. Hän säästää 12-15€ viikossa pitämällä huolen, ettei ruokaa heitetä menemään.

“Olen päättänyt, että yhtenä päivänä viikossa on “putsaa jääkaappisi” -päivä, jolloin keksin mitä tehdä kaikista niistä jämistä mitä jääkaappiin tai pakastimeen on jäänyt.”

– Sarah W. 37v

7. Hän säästää enemmän ja enemmän rahaa joka viikko vuoden pituisen haasteen avulla.

“2016 alussa lupasin itselleni, että säästä joka viikko rahaa enemmän kuin edellisellä viikolla. Ensimmäisellä viikolla laitoin 1 euron säästöön. Toisella viikolla 2€ ja kolmannella viikolla 3€. Vuoden lopussa olin saanut säästöön jo huikeat 1378€. Mieheni osallistui myös tempaukseen. Hieno tapa perustaa esimerkiksi matkakassa”

– Lauren C. 29v

8. Hän säästää 18€ viikossa käyttämällä tee-se-itse-kauneudenhoitotuotteita.

“Ennen kävin viikottain hoitamassa kynteni kalliilla manikyyrilla. Normaalisti yksi kerta maksaa jo noin 35€. Nyt kun teen tämänkin itse, niin säästän todella paljon rahaa. Kahden lapsen yh-äitinä säästän rahan lisäksi myös paljon aikaa (jota minulla ei ole), kun hoidan itse kynteni.”

– Morgan M. 32v

9. Hän säästää 48€ viikossa lyömällä vetoa työkavereidensa kanssa.

“Sovimme työkavereiden kanssa vedosta, että tuomme joka päivä lounaan töihin sen sijaan, että söisimme ulkona. Se joka unohti tuoda oman ruoan töihin, joutui tekemään 30 punnerrusta muiden edessä. Tämä ei pelkästään auttanut motivoimaan itseäni vaan auttoi myös olemaan tarkempana rahan käytön suhteen.”

– Amy K. 28v

10. Hän säästää 10-30€ joka viikko keittämällä omat kahvit.

“Vaikka meillä onkin kahviautomaatti töissä, joka tarjoaa ihan hyvää kahvia ja toimiston lähettyviltä löytyy parikin kahvilaa, niin olen löytänyt oman reseptin, josta todella pidän, joten keitän kahvini nykyisin itse. Nyt minun ei tarvitse hakea kahvia pitkin päivää kalliista kahviloista.”

– Desiree C. 25v

11. Hän säästää 63€ joka viikko kokkaamalla kotona, ulkona syömisen sijaan.

“Aloimme mieheni kanssa tekemään omat aamupalapatukkamme. Sen sijaan, että maksaisimme 1€ kappaleelta, teemme ne nykyisin itse. Ne eivät pelkästään ole terveellisempiä mutta myös edullisempia. Yleensäkin kotona viikoksi etukäteen kokkaaminen voi säästää satoja euroja kuukaudessa.”

– Katie V. 24v

12. Hän säästää 13€ viikossa luopumalla internetyhteydestä kotona.

“Huolehdin nykyisin kaikista netissä tehtävistä asioista töissä, kun olen saanut varsinaisen työpäivän vietyä loppuun. Tämä säästää minulta monta kymppiä kuukaudessa, kun en tarvitse yhteyttä, enkä modeemia.”

– Chantelle W. 35v

13. Hän säästää 11€ viikossa etsimällä vaihtoehtoja salille käymiselle.

“Ennen minulla oli jäsenyys salille mutta nykyisin kun meillä on kaksi lasta, niin minulla ei välttämättä löydy aikaa käyttää jäsenyyttä hyödykseni. Tämän takia käytänkin nykyään online-treenejä.”

– Robin L. 32v

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Self.com
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay.com