Vältä näitä virheitä spinning-tunneilla

28.6.2018

Spinning on tehokas lihastreeni, joka polttaa tehokkaasti kaloreita. Hyvä spinning-tunti polttaa jopa 500 kaloria 45 minuutin treenin aikana. Spinning voi tuntua yksinkertaiselta, koska lopultahan kyse on pyöräilystä, mutta spinning-tunnillakin voi tehdä virheitä.  Noudata Equinoxin Caroline Jordanin ohjeita ja spinning-tuntisi sujuu kuin leikki. 

Vältä näitä virheitä spinning-tunnilla:

1. Käytät vääränlaisia vaatteita.

Käytä hengittäviä vaatteita, ei puuvillaa – jos käytät puuvillaa, olet hikinen ja ällöttävä. Pyöräillessä caprihousut tai pitkälahkeiset pyöräilyshortsit tekevät pyörämatkasta miellyttävän!

2. Et nesteytä tarpeeksi.

Pidä vesipullo mukanasi ja tankkaa koko spinning-tunnin ajan vettä aina tarvittaessa. Muista tankata nestettä myös ennen tuntia että tunnin jälkeen!

3. Käytät vääränlaisia kenkiä.

Parhaat kengät spinning-tunneille ovat pyöräilyyn tarkoitetut lenkkarit, mutta voit käyttää myös aivan tavallisia lenkkareita. Spinning-tunneilla pärjäät parhaiten, jos sinulla on paksupohjaiset lenkkarit. Lenkkareiden ohuen pohjat aiheuttavat kipua tunnilla, kun metalliset polkimet painavat jalkoja. Voit kokeilla myös nappulakenkiä, joilla saat enemmän voimaa polkemiseen.

4. Et muista säätää pyörää itsellesi sopivaksi.

Tuletko tunnille viime hetkellä ja vain hyppäät pyörän selkään? Näin toimimalla riskeeraat terveytesi. Spinning-pyörä pitää säätää itsellesi sopivaksi, jolloin saat treenistä parhaimman hyödyn ja ehkäiset urheiluvammat. Tule spinning-tunneille hyvissä ajoin, mieluiten 15 minuuttia etukäteen, jotta ehdit tehdä pyörään henkilökohtaiset säädöt omien mittojesi mukaan.

Tässä vinkit pyörän säätöjen tekemiseen:

  • Säädä istuin korkeus sopivaksi  siten, että polvesi ovat hieman koukussa
  • Säädä ohjaustanko sopivaksi siten, että käsivartesi ovat sopivalla etäisyydellä ohjaustangosta ja kyynärpääsi ovat hieman koukussa
  • Jos olet aloittelija, aloita siten, että ohjaustanko on hieman korkeammalla. Kun taipuisuutesi lisääntyy, voit säätää ohjaustankoa alemmalle kunnes se on samassa tasossa satulan kanssa.

5. Unohdat ryhdin ja asennon.

Muista, että tärkeintä on, että pyöräilet omaa tahtiisi ja opit kaikki spinning-liikkeet. Spinningisssä edetään helpommista istuallaan tehtävistä liikkeistä seisovillaan tehtäviin liikkeisiiin ja hyppyihin.

Pyöräilyasento: Pidä olkapäät alhaalla ja vahva ryhdikäs asento kun pyöräilet. Jos olet istuvassa asennossa ja kätesi ovat pitkällä edessäsi ja selkä on köyryssä, asentosi on väärä. Tällainen asento voi aiheuttaa kipua ja selkäsi venähtämisen.

6. Teet yliliikeitä.

Spinning-tuntien välissä on tärkeää tehdä vastalihasliikkeitä  ja punnerrusliikkeitä. On tärkeää tehdä vain sellaisia liikkeitä spinning-tunnilla, joita tekisit normaalisti pyörän selässä. Jos et tekisi jotain liikettä normaalisti pyöräillessäsi, älä tee sellaista liikettä myöskään spinning-tunnilla. Näin estät selkäsi venähdyttämisen tai muut fyysiset vammat.

7. Et käytä vastusta.

Tässä ei ole kyse mistään sunnuntaipyöräilystä vaan kuntoilusta! Jos käytät vastusta, maksimoit treenin.

8. Pidät varpaasi ojennettuina.

On tärkeää, että jalkapohjasi ja varpaasi ovat oikeassa asennossa polkimella. Kantapohja alas on oikea asento, aivan kuin pyyhkisit mutaa kengästäsi.

9. Omaat “levottomat jalat”.

Nopeaan tahtiin polkeminen ilman vastusta on tehotonta spinning-pyörällä (ja voi aiheuttaa epämiellyttävää pakaralihasten kipeytymistä). Spinning-pyörän kierrosten tulee olla 110 kierrosta minutissa tai vähemmän. Jos huomaat, että alat hyppiä satulassa, lisää vastusta. Tahdin pitäminen rauhallisena, mutta tehokkaana kehittää voimaa ja kestävyyttä!

10. Tuot puhelimesi mukanasi.

Huolimatta siitä, että useimmilla spinning-tunneilla on ei puhelimia tunnille-sääntö, jotkut kävijät eivät noudata tätä sääntöä. On tärkeää, että et ota puhelintasi mukaan tunnille. Näin pystyt keskittymään itseesi ja spinning-treeniin paremmin.

11. Unohdat hygienian.

Tule spinning-tunneille puhtaissa vaatteissa. Likaiset vaatteet voivat lisätä bakteereja ja hien hajua. Käytä deodoranttia ja pidä spinning-pyöräsi puhtaana.  Puhdas pyörä, puhtaat vaatteet ja deodorantin käyttäminen lisäävät kaikkien tunnilla olijoiden hyvinvointia. On tärkeää huomioida itsesi lisäksi myös muut tunnilla olijat, jotta treeni on miellyttävä ja tehokas kokemus kaikille!

Lue lisää: liikunta & fitness uutisia

Lähde: Popsugar.com
Lähde: Kuva