10 vinkkiä muurahaisten karkoitukseen

25.6.2018

Kevään hyviä puolia: auringonpaiste, lämpö, voi pukeutua taas kevyemmin. Huonoja puolia: MUURAHAISET. Talvella ei näistä pienistä vintiöistä ole vaivaa mutta kun kesä tulee, niin tulevat muurahaisetkin. Kun ne löytävät tiensä kotiimme, ne eivät hevillä luovuta. Myrkyt ja ansat kyllä toimivat mutta jos sinulla on lapsia tai lemmikkejä nämä keinot voivat olla jopa vaarallisia. Muurahaisista voi päästä eroon täysin luonnollisin keinoinkin. Alla esitellään helppoja, halpoja ja tehokkaita keinoja, joilla pääset eroon muurahaisista kertaheitolla.

talkki
Flickr.com / aukirk

1. Talkki

Tämä on melkein taikuutta. Jostain syystä muurahaiset eivät pidä talkista eivätkä kävele sen yli. Pirskottelemalla talkkia tai vauvapulveria ikkunoiden ja ovien lähelle pidät muurahaiset loitolla.


valkoviinietikka
Mike Mozart via Flickr

2. Valkoviinietikka

Valkoviinietikka ja vesi yhdistettynä toimivat tehokkaana karkoittimena. Voit joko hieroa ainetta tasoihin, mopata sillä lattiaa tai ruiskuttaa ainetta suoraan pesään.


maissijauhot
Wikimedia Commons

3. Maissijauhot

Yksi harvoin käytetyistä aineista, joita löytyy keittion kaapeista. Pirskottele suoraan pesään. Turvallinen valinta jos sinulla on lapsia tai lemmikkejä talossa.


kahvinporot
publicdomainpictures.net

4. Kahvinporot

Tämä vaihtoehto ei tapa muurahaisia mutta pitävät ne loitolla. Jos siis etsit humaania tapaa päästä eroon muurahaisista, niin kahvi voi olla oikea ratkaisu.


ruokasooda2
Pixabay.com

5. Ruokasooda ja hienosokeri

Jos sinulta löytyy nämä leivontaan käytettävät perustarpeet, niin sinulta löytyy myös muurahaiskarkoitin. Muurahaiset kantavat sisällään hapanta ainetta, joka suojaa niitä luonnostaan, joten kun ne syövät ruokasoodaa… No sanotaanko, että tiede hoitaa loput.


kalkki
Pixabay.com

6. Kalkki

Sama juttu kuin vauvapulverissa (talkissa). Muurahaiset eivät tämän yli kävele. Tee viivat ikkunoiden ja ovien ympärille tai mistä muurahaiset nyt pääsevätkin sisään ja voit olla rauhassa muurahaisilta.


kiehuvavesi
Pixabay.com

7. Keitetty vesi ja astianpesuaine

Tämä on ehdottomasti helpoin tapa päästä eroon muurahaisista. Pidä ensin huoli siitä, ettei ruokaa ole esillä. Sen jälkeen ruiskuta kuumaa vettä ja astianpesuainetta tasoille missä muurahaiset liikkuvat. Jos tiedät missä pesä on, niin kiehuvan veden pitäisi myös hoitaa homma kotiin.


piparminttuoljy
publicdomainpictures.net

8. Piparminttuöljy

Tämä voi onnistua muillakin eteerisillä öljyillä, mutta piparminttu on todistetusti tehokkain. Laita öljyä muurahaisten sisääntuloreiteille (ikkunat, ovet) ja haju karkoittaa muurahaiset. Jos muurahaiset ovat astetta agressiivisempia voit sekoittaa öljyä ja veteen ja ruiskuttaa sitä suoraan.


kaneli
Pixabay.com

9. Kaneli

Piirrä kanelista viivat pumpulipuikon avulla ovien ja ikkunoiden ympärille. Voit myös sekoittaa kanelia veteen ja käyttää ruiskuttamalla, jolloin kotisikin tuoksuu hyvältä.


sitruuna
Pixabay.com

10. Sitruunamehu

Perinteisempi keino, joka ei tapa muurahaisia mutta jokin sitruunan happamuudessa sekoittaa muurahaisten suuntavaiston. Tämä keino myös tuoksuu hyvältä, joten voit ruiskutella sitä vapaasti kotiisi.

Lähde: Tiphero.com