10 varmaa merkkiä siitä, ettet luota kumppaniisi

22.7.2021

Parisuhteet perustuvat luottamukseen. Ilman luottamusta parisuhteesta puuttuu läheisyys, tasapaino ja pitkäjänteisyys.

On tietenkin parisuhteita, joissa luottamus on jo kadonnut ja tuhottu mutta tällöin se on vain, jos mahdollista, rakennettava uudelleen. Valitettavasti luottamuksen löytäminen pitkän tauon jälkeen voi olla mahdotonta. Vaikka yrittäisitte kumppaninne kanssa kuinka kovaa, tyydyttymättömyyden tunteita ei vain voi karistaa.

Voi myös olla mahdollista, ettet tunnista luottamuksen puutetta. Olet niin tottunut haavoittuvuuden tunteeseen, ettet edes ymmärrä tilanteen vakavuutta. Näiden 10 havainnon perusteella voitkin ehkä ymmärtää tuntemuksiasi paremmin:

 

Pyydät kumppaniasi todistamaan kaiken sanomansa

Jos et voi luottaa kumppanisi puheisiin, parisuhteenne on todella heikossa hapessa. Kyse ei ole siitä, ettetkö usko kumppanisi syöneen aamupalaksi puuroa tai etteikö hän katsellut aamu-uutisia televisiosta, vaan siitä, että kyselet jatkuvasti todisteita siitä, missä hän on milloinkin ollut ja mitä hän on tehnyt poissa ollessaan.

 

Vahtaat jatkuvasti kumppanisi some-tilejä

Et voi välttää kiusausta tarkistaa kumppanisi kuulumisia kaikissa some-kanavissa muutamaa kertaa päivässä. Jatkuva sosiaalisen median tarkasteleminen varsinkin tietyn ihmisen kohdalla on erittäin raskasta ja aikaa vievää, joten se voi ajaa sinut helposti hulluuden partaalle ja parisuhteenne karille.

Lue myös: 4 pahinta tapaa, joilla teknologia pilaa parisuhteesi

 

Vaadit kumppaniltasi salasanoja kaikkiin hänen some-tileihinsä

Facebook, Twitter, jopa sähköposti-tilit. Jos sinun on välttämättä saatava salasanat vain tarkistaaksesi, kenen kanssa kumppanisi keskustelee, parisuhteenne on todella hatarassa tilassa ja todennäköisesti tulee päättymään pian.

 

Tunnet olosi epämukavaksi viehättävien ihmisten ollessa lähistöllä

Treffeillä ollessasi kyselet jatkuvasti kumppaniltasi, pitääkö hän tiskillä istuvaa henkilöä komeana tai kauniina. Jos vastaus on kieltävä, syytät häntä valehtelusta. Hän ei kuitenkaan voi vastata myöntävästi, sillä se aiheuttaisi tulisen riidan.

Nämä ovat isoja merkkejä itsevarmuuden puutteesta, ja jos tilanne on näin paha, et välttämättä saa riittävästi huomiota kumppaniltasi. Asia kannattaakin ottaa puheeksi, jos tilanne kärjistyy näin pitkälle.

 

Kyselet kumppanisi kavereilta, missä hän on ollut ja mitä hän on tehnyt

Jos uskot kumppanisi valehtelevan, kun hän kertoo päivästään ja tekemisistään ja koet välttämättömäksi kysellä todisteita hänen kavereiltaan, suhteenne voi olla jo pilalla. Ei siksi, ettet luota kumppaniisi, vaan siksi, että kuuntelet mieluummin hänen kavereitaan.

Lue myös: 7 asiaa, joita kumppanisi ei koskaan tulisi pyytää sinulta

 

Syyttelet häntä jatkuvasti ilman totuuspohjaa

Ehkä kumppanisi tykkäsi jonkun tyypin kuvasta Instagramissa tai sai soiton vanhalta ystävältä. Kun olet menettänyt luottamuksesi näissä tilanteissa, mielesi rakentelee skenaarioita jotka ovat paljon todellisuutta pahempia. Jos vielä uskot näitä skenaarioita ja syytät kumppaniasi valehtelusta, kuinka parisuhteenne voisi ikinä menestyä?

 

Tulet helposti mustasukkaiseksi

Jos huomaat tulevasi helposti mustasukkaiseksi, on helppo sanoa, että luottamus on menetetty. Perussääntö on se, että jos luotat täysin kumppaniisi, mustasukkaisuudelle ei yksinkertaisesti ole tarvetta. Pieni mustasukkaisuus on tietenkin ihan luonnollista, mutta liiallisuuksiin meneminen on vakavaa.

 

Otat kellolla aikaa joka kerta, kun kumppanisi viettää iltaa ilman sinua

Kumppanisi lähti ulos kavereidensa kanssa, etkä voi vain istua rauhassa aloillasi. Et voi lukea kirjaa tai edes katsoa leffaa koska vahtaat herkeämättä kelloa toivoen, että rakkaasi palaa kotiin.

Aika kuluu hitaasti ja sen kuluessa alat enemmän ja enemmän epäilemään kumppanisi tarkoitusperiä. Kysymys kuuluukin: miksi?

Lue myös: Älä uhraa näitä asioita parisuhteen vuoksi – lue viiden kohdan lista

 

Etsit jatkuvasti lohtua kavereiltasi

Kerrot taukoamatta kavereillesi parisuhdemurheistasi ja haet heiltä lohtua toivoen, että he kertoisivat kaiken olevan vain omaa kuvitelmaasi. Jos haet aina hyväksyntää muilta ihmisiltä, on sinun kohdattava murheidesi perusteelliset syyt ja pohtia, voiko ongelmat korjata.

 

Et vain tunne oloasi mukavaksi parisuhteessasi

Jos vaistosi sanoo, että kumppanisi valehtelee sinulle, on asia otettava puheeksi tai päätettävä suhde. Emme väitä, että vaistosi on välttämättä oikeassa, mutta jos asia kalvaa sinua loputtomasti, kannattaako suhdetta jatkaa?

Jos vaistosi on oikeassa, suhteen lopettaminen antaa sinulle nopean helpotuksen. Jos vaistosi on väärässä, toivottavasti ero inspiroi sinua kohtaamaan epävarmuutesi, jotta tulevaisuuden parisuhteissasi samanlaiset ongelmat olisivat vältettävissä.

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Metro.co.uk
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / josh peterson