7 asiaa, joita kumppanisi ei koskaan tulisi pyytää sinulta

11.5.2020

Suhteen ensimmäisien kuukausien alkuhuumassa on helppo jättää potentiaaliset vaaran merkit huomiotta… toistuva nalkutus, kyseenalainen käytös ja oudot pyynnöt. Tämä henkilö saa sinut kuitenkin nauramaan, kertoo kuinka kaunis olet ja tuottaa sinulle orgasmeja! Mitä muuta nainen voisi toivoa?

Saatat myös olla jo naimisissa tai pitkässä parisuhteessa, ja vaikka rakastat kumppaniasi yli kaiken, mieleesi saattaa hiipiä huoli joistain epäilyttävistä tavoista.

Jos kumppanisi pyytää sinua tekemään mitään seuraavista asioista, saatat tulla siihen lopputulokseen, että pitkällä tähtäimellä olisi parempi olla yksin tai jonkun toisen kanssa, joka arvostaa sinua enemmän.

 

Muuta ulkonäköäsi

On luonnollista toivoa, että kumppanisi näkisi sinut viehättävänä. Mutta, jos hän päättää, että kurvikas vartalosi näyttäisi paremmalta hoikan mallin mitoissa, se ei ole oikein. Kumppanisi ei myöskään tulisi koskaan rohkaista sinua harkitsemaan kauneusleikkauksia. Jos sinä olet aina halunnut D-kupin rinnat, se on ok. Mutta joku toinen, joka rakastaa sinua, ei saisi koskaan vaatia sinua keinotekoisesti kasvattamaan rintojasi.

 

Hyväksy epämukavuusalue makuuhuoneessa

Kun ikää kertyy, tiedät mistä pidät ja mistä et. Jos juttusi on esimerkiksi anaaliseksi ja kumppanisi pitää samasta asiasta, antaa mennä. Mutta jos hän esimerkiksi haluaa vetää hiuksistasi ja sinusta se tuntuu kipeältä, voidaan jo puhua hyväksikäytöstä, mikäli hän ei tätä lopeta pyynnöistä huolimatta. Sama pätee myös siihen, jos hän arvostaa omaa orgasmiaan sinun orgasmiasi enemmän.

Jos kumppanisi pyytää sinua luopumaan omasta nautinnostasi hänen hyväkseen, on se varoittava merkki. Monissa heteroseksuaalisissa parisuhteissa naiset kuitenkin valitettavasti joutuvat tyytymään makuuhuoneessa partnerinsa tyydyttämiseen.

Lue myös: Missä seksiasennossa miehet kestävät pidempään? – Tutkimus paljastaa

 

Katkaise välit ystäviisi ja perheeseesi

Kumppani, joka löytää jatkuvasti vikoja ystävistäsi ja yrittää etäännyttää sinut perheestäsi, saattaa olla ajamassa sinua suohon. Tällaiset henkilöt tulevat kyseenalaistamaan kaiken siskosi häävalmisteluissa auttamisesta iltaan ulkona työkavereiden kanssa. Hän voi otsa kurtussa kuunnella tarinoita entisestä poikaystävästäsi, joka oli miljonääri, mutta kaikki siitä enemmän voi olla merkki siitä, että hän on liian kontrolloiva. Mustasukkaisuus ei ole suloista, se on vaaran merkki.

 

Luovu yksityisyydestäsi

Yksityisiin asioihin sekaantuminen ei ole ainoastaan ärsyttävää, se on myös merkki kontrolloinnista, joka voi yhtäkkiä ottaa korkeamman tason. Jotkut ovat lukinneet kumppaninsa pankkitilin, murtautuneet sähköpostiin ja jopa päätyneet käyttämään fyysistä väkivaltaa. Koskaan ei saisi ajatella, että tällaiset toimet ovat sallittuja, koska kumppanisi ”rakastaa sinua”.

Lue myös: Älä uhraa näitä asioita parisuhteen vuoksi – lue viiden kohdan lista

 

”Anna jo olla”

Ehkä kyseessä on hetki, jolloin silmiisi nousee kyyneleet, kun puhut keskustelusta työkaverisi kanssa. Tai ehkä muistelet elämää järisyttänyttä seksuaalista ahdistelua menneisyydessäsi. Hyvä kumppani on tukenasi ja lohduttaa sinua silloin kun sitä tarvitset. Jos kumppanisi reaktio traumaattisiin kokemuksiin elämässäsi on ”Anna jo olla!”, varoituskellojen pitäisi soida. Henkinen parantuminen kestää ja kumppanisi tulisikin olla tukenasi ja antaa tilaa, mikäli hän haluaa nähdä sinut vahvimmillasi.

 

Riko sovittuja sääntöjä

On kyseessä sitten ostosten tekeminen, joihin ei oikeasti ole varaa tai vaatiminen osallistumaan laskuvarjohyppyyn, vaikka pelkäät kuollaksesi korkeita paikkoja – kumppanisi ei tulisi koskaan vaatia sinua ylittämään rajoja, jotka ovat sinulle tärkeitä. Jos olet tehnyt selväksi, ettet halua kokea jotain tiettyä asiaa, kieltäytymisesi huomiotta jättäminen tai rajojesi rikkominen on askel kohti manipulaatiota ja pakottamista.

 

Et tunne oloasi hyväksi

Hyvässä parisuhteessa olosi tulisi olla itsevarma ja rakastettu – kumppanin toimenkuva on auttaa sinua tuntemaan näin. Jos kumppanisi saa sinut tuntemaan olosi epävarmaksi ja alat vähättelemään itseäsi, on aika jättää kyseinen parisuhde ja siirtyä eteenpäin. Kumppanisi saattaa nimittäin alustaa suhdettanne hyväksikäyttöön, tai ehkä hän vain on kusipää. Joka tapauksessa, et kaipaa tällaista ihmistä elämääsi.

Lue myös: 12 syrjähyppyäkin pahempaa petosta parisuhteessa

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Women's Health
Lähde: Piaxabay.com / martineronsse