Omenalla ja kurpitsalla täytetetyt broilerimurekkeet

11.6.2016

Olen hamstraaja. Kun kaupassa on mielestäni hyvä tarjous, on pakko ostaa, vaikka pakastin pursuaisi kyseistä tuotetta jo entisestään. Tarjoustuote seisoo muutaman päivän jääkaapissa eikä siitä välttämättä tulekaan valmistettua mitään, jolloin sen iskee pakastimeen. Seuraavalla kerralla toteaa kaupassa, että umpijäisen pakasteen sulatukseen menee turhan paljon aikaa ja ostaa jälleen uutta tarjoustuotetta (joka päätyy pakastimeen)…  Näin se usein menee.

Tällä kertaa meinasi taas käydä niin, sillä viimeinen käyttöpäivä saapui kuin saapuikin viimein ilman pakastusvaihetta, joten tartuin härkää sarvista tai pikemminkin pakkauksen muovikantta reunasta kiinni ja repäisin paketin auki. Jotain uutta pitää keksiä, broileripullat tai -pihvit ei nyt innosta. Päädyin hyvin simppeliin currylla maustettuun munattomaan broileritaikinaan, jonka painelin silikonisen muffinssipellin pohjiin ja reunoille. Täytin ne omena-kurpitsaseoksella periaatteella mitä jääkaapista löytyy, eli todellinen jääkaapin tyhjennyspäivä. Päälle lisää taikinaa ja ”broilerimuffinssit” uuniin. Tulikin todella kivoja täytettyjä annosmurekkeita, jotka sopivat niin illanistujaisiin kuin lastenkutsuillekin. Täytettä, kuten käytettävää lihaa ja sen sisältämiä mausteitakin voi muutella ihan miten lystää!

broilerimureke_2

Ainekset:

 • 600g broilerin jauhelihaa
 • 1tl suolaa
 • 1rkl suolatonta curryjauhetta

Täyte:

 • 1½dl kurpitsasosetta
 • ½ omena pieninä kuutioina
 • maun mukaan ceyloninkanelia, inkivääriä, suolaa ja mustapippuria tai muita mausteita
 • 2rkl haluamaasi kasvimaitoa
 • 2rkl kookosjauhoja
 • 1½tl psylliumia

broilerimureke_4

Valmistus:

 1. Sekoita täytteen aineet keskenään.
 2. Sekoita jauhelihaan mausteet ja painele siitä noin 2/3 osa muffinssivuokiin (pohjalle ja reunoille) ja täytä täytteellä.
 3. Tee lopusta taikinasta kannet ”muffinsseille” ja paista niitä uunissa 200C noin 30 minuuttia.

Katso lisää kanareseptejä!

Kirjoittaja:

Olen kiinnostunut ruuanlaitosta. Erityisruokavaliot sekä niihin liittyvien uusien reseptien kehittely ja testaus ovat suuri intohimoni kohde. Kaikkea on tullut kokeiltua, niin hyvällä kuin vähemmän hyvällä menestyksellä, kaikki on silti tullut syötyä. En tiedä johtuuko se siitä, että kurkustani menee alas lähes mitä tahansa vai lahjakkuudestani kehitellä uusia juttuja ;) Muiden ihmisten kannustamana päätin laittaa blogin pystyyn, jotta voisin jakaa ideoitani ja samalla auttaa moniallergisia ihmisiä löytämään uusia ideoita ruuanlaittoon ja leipomiseen.