Mustikka-, banaanitiramisu

11.3.2016

Ainekset:

2 pkt Savoiardi-keksejä

750g mascarponejuustoa

6 tuoretta kananmunaa

180g sokeria

500g mustikoita (pakaste mustikat käyvät hyvin)

1-2 banaani  (viipaloitu)

Pinnalle:​​ mustikkajauhetta

mustikkabanaanitiramisu_2

Ohje:

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita kevyesti keskenään ja lisää mascarponejuusto. Vatkaa hyvin.

Laita keksit vuoan pohjalle ja ripottele päälle puolet mustikkaa. Levitä päälle puolet mascarponemunavaahtoa. Levitä banaaniviipaleet päälle. Laita toinen keksirivi ja ripottele loput mustikat päälle. Peitä mascarponemunavaahdolla ja siivilöi pinnalle mustikkajauhe.

Vinkit:

Kun tehdään tiramisu, keksit pitäisi kastella kahvilla. Kerran tein mansikkatiramisun ja kastelin keksit maidolla, kun minusta kahvi ja mansikka eivät oikein sovi yhteen. Tällä kertaa ajattelin, että pakastemustikat pystyvät varmasti kastella keksejä tarpeeksi sulamisen aikana, joten päätin kokeilla tehdä ilman kastelua. Toimii hyvin, mutta vain jos jaksat odottaa seuraavaan päivään (niin kuin yleensä pitäisi jos haluat nauttia oikein hyvää tiramisua). Minä tällä kertaa en malttanut odottaa ja samana päivänä keksit olivat hieman rapeita ja mustikat jään kovia, mutta maku oli hieno. Seuraavana päivänä tiramisu oli täydellinen. Olisi ehkä kuitenkin pitänyt malttaa odottaa.

Kirjoittaja:

Olen Sanja, kolmen lapsen äiti ja innokas leipuri. Olen kotoisin Bosniasta ja usein resepteistäni löytyy tuulahduksia tuosta makumaailmasta. Makeat ja suolaiset leivonnaiset ovat lähellä sydäntäni, ja suklaa on se joka sytyttää kaikki aistini! Tule viihtymään kansainvälisen keittiööni, täältä löytyy jotain kaikille ja toivottavasti myös Sinulle!