Munattomat ja sokerittomat kurpitsansiemenkeksit

24.1.2017

Olen saanut pariin otteeseen kyselyjä kurpitsansiemenjauhosta ja niiden käytöstä. Koska en ole niitä käyttänyt, on ollut pakko antaa vinkkejä vain fiilispohjalta. Nyt sain kuitenkin viimein tilattua pussillisen vähärasvaista kurpitsansiemenjauhetta. Ajattelin käyttää sitä ensisijaisesti halvempana vaihtoehtona kasvipohjaiselle proteiinijauheelle, mutta tulin kuitenkin kehittäneeksi siitä nämä kurpitsansiemenkeksit.

Ulkonäkö on tylsä, eikä todellakaan se kaikkein houkuttelevin. Uunista tullessaan, vielä lämpiminä tuoksukin oli makuraadin mukaan ”terveellinen”. Kun sitten maistoimme keksejä niiden täysin jäähdyttyä ja rapeutuneena oli yllätys melkoinen, sillä kaikesta huolimatta ne olivat todella hyvän makuisin. Näihin kekseihin pätee se sama vinkki, kuin taannoin Antipastan Facebook-sivuille laittamaani smoothieen, että jos et tahdo kenenkään muun syövän herkullisen makuisia keksejäsi, niin tee niistä pahan näköisiä! 😉

Viime vuoden uuden vuoden lupauksen lunastaakseni  nämä keksit ovat maidottomuuden, viljattomuuden ja sokerittomuuden lisäksi vielä munattomia, joten soveltuvat hyvin myös esimerkiksi vegaaneille. Annoksesta tuli reilu 10 amerikkalaiskokoista keksiä. Opettelen jatkossa tekemään suomalaisemman kokoisia keksejä.  🙂

Ainekset:

 • 2 ½ dl vähärasvaista kurpitsansiemenjauhetta
 • 1 dl erytritolia
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1 tl ksantaania
 • 25 tippaa vaniljasteviaa
 • 0,25 tl suolaa
 • 0,25 tl vaniljajauhetta
 • 0,75 dl haluamaasi kasvimaitoa
 • 75 g kookosöljyä sulatettuna

Valmistus:

 1. Sekoita kaikki aineet kulhossa sekaisin ohjeen mukaisessa järjestyksessä ja ota taikinasta pellille nokareita, jotka litistät kekseiksi.
 2. Paista keksejä uunissa 175C noin 15 minuuttia.
 3. Keksit ovat pehmeitä uunista otettaessa, mutta kovettuvat jäähtyessään.

Katso lisää: reseptejä

Kirjoittaja:

Olen kiinnostunut ruuanlaitosta. Erityisruokavaliot sekä niihin liittyvien uusien reseptien kehittely ja testaus ovat suuri intohimoni kohde. Kaikkea on tullut kokeiltua, niin hyvällä kuin vähemmän hyvällä menestyksellä, kaikki on silti tullut syötyä. En tiedä johtuuko se siitä, että kurkustani menee alas lähes mitä tahansa vai lahjakkuudestani kehitellä uusia juttuja ;) Muiden ihmisten kannustamana päätin laittaa blogin pystyyn, jotta voisin jakaa ideoitani ja samalla auttaa moniallergisia ihmisiä löytämään uusia ideoita ruuanlaittoon ja leipomiseen.